? Microsoft öppna källor Edge webbläsarens JavaScript-motor, planerar port till Linux

Vem säger att Microsoft inte får öppen källkod dessa dagar? Den 13 januari, 2016 gjorde Microsoft bra dess December 2015 lovar att öppen källkod ChakraCore, Microsoft Edge JavaScript-motor. Och tro det eller ej, Microsoft kommer också port till Linux.

speciell funktion

Med Edge ärver en fjärdedel av Internet Explorer brister, är det någon säkrare,? Linux och öppen källkod har vunnit, komma över det, det bästa webbläsare för att ersätta föråldrade Internet Explorer är …

Microsofts Gaurav Seth meddelar att Microsoft kommer att öppen källkod dess ChakaCore JavaScript-motor.

Edge är Microsofts Windows 10 specifika webb Brower. Till skillnad från Internet Explorer (IE), som spårar tillbaka sitt släktträd till 1995 och Spyglass Mosaic, är Edge till stor del en ny webbläsare. Den spårar fortfarande några av dess kod till IE. Till exempel, EdgeHTML, som driver Edges HTML-renderingsmotor, är en gaffel av IE: s Trident Web-renderingsmotor.

Som sagt, Edge är en revolutionerande förändring i Microsofts designfilosofi. Förutom att vara endast tillgänglig på Windows 10, dumpade Edge bakåt IE kompatibilitet genom att bli av ärevördiga, men osäker kod och IE arv tilläggs arkitektur. Åh, och, ja, Microsoft omfamna öppen källkod för sin kärn JavaScript-motor.

Enligt Gaurav Seth, Chakra huvud projektledare: “Vi har bara gjort källorna för ChakraCore tillgänglig under MIT licens på ChakraCore GitHub förvaret Framöver kommer vi att utveckla de viktigaste komponenterna i Chakra i det fria..”

Chakra själv började som en ny JavaScript-motor i IE 9 år 2010. Den var avsedd att “starta snabbt, springa fort, och leverera en bra användarupplevelse.”

Det är budgetplanering tid för teknik beslutsfattare som de ser framåt till nästa år och plan för var att fokusera sina IT-resurser för att göra den största effekten. Vi har perspektiv och forskning för att hjälpa till att informera dessa beslut.

Medan Chakra är mest förknippad med Edge, gör det mer än makt denna webbläsare. Seth tillade att Chakra stöder “Universal Windows-program i alla formfaktorer där Windows 10 stöds -.. Oavsett om det är på en Xbox, en telefon, eller en traditionell dator It befogenheter tjänster såsom Azure DocumentDB, Cortana och outlook.com Det används av (och optimerad för) maskinskrift. och med Windows 10, gjorde vi Node.js att köra med Chakra, för att hjälpa förväg räckhåll för Node.js ekosystem. ”

ChakraCore MIT License är en extremt liberal licens. I huvudsak, så länge du inkludera copyright, kan du göra vad du vill med koden. Så, om du vill göra din egen Edge klon, du fri att använda en av de viktigaste komponenterna.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Eller som Seth uttryckte det, “ChakraCore förvar ger en fullt stöd och öppen källkod fristående JavaScript-motor, med samma egenskaper som Microsoft Edge Chakra motor, att bädda in i projekt, förnya ovanpå och bidra till. Vi kommer att vara acceptera gemenskap bidrag och input till ChakraCore. när ändringarna från någon drag begäran har granskats, är vårt mål att se till att alla ändringar hitta sin väg att levereras som en del av JavaScript-motor driver Microsoft Edge och Universal Windows plattform för Windows 10. ”

Seth antyder också att Edge så småningom kan komma till Windows 7. Han skrev: “. Med dagens release, kan du bygga ChakraCore på Windows 7 SP1 eller högre med Visual Studio 2013 eller 2015 med C ++ stöd installerat”

Det är inte bara Windows 7 som kan se några Edge godhet. På ChakaCore färdplanen skrev Seth att senast i juni 2016 Microsoft vill släppa “en implementering av ChakraCore tolk och runtime, ingen JIT på x64 Ubuntu Linux 15.10.”

Ja det stämmer. Microsoft portning en del av ett slutanvändarprogram till Linux.

Linux far, Linus Torvalds, en gång sa, “” Om Microsoft någonsin gör program för Linux det betyder att jag har vunnit. ” Jag skulle säga att han har vunnit.

Vill du se det själv? Koden är nu tillgänglig på ChakraCore GitHub platsen.

 Berättelser

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september