Min hälsa Record “dum och värdelös”: Australian Privacy Foundation

“Min hälsa Record (Myhr) är ännu inte af *** upp eftersom knappast någon är att använda det, [men] det är af *** i termer av hur mycket pengar som regeringen har spenderat och hur lite de har för att utgifter “, Dr Bernard Robertson-Dunn, som ordförande för hälsokommitté den australiska Privacy Foundation (APF), sade.

“Det kostar AU $ 2000000000 hittills, det kostar över AU $ 400.000.000 varje år, men regeringen har aldrig berättade hur det har förbättrat vården eller minskade kostnader hälsa. Allt det gör är att sätta patientdata i riskzonen.”

Med folkräkningen, Australian Bureau of Statistics (ABS) var att försöka göra det rätta, men fick det “något fel”, Robertson-Dunn berättade hemsida tidigare i veckan. Dock är den australiensiska Digital Health Agency (Adha) försöker göra tillgång till Myhr lättare, är uppgifterna mycket mer påträngande, och det är ständigt samla in data, till skillnad från Census “femårscykel.

Grundades 2012 som “personligen kontrollerade e-patientjournalsystem” (PCEHR) är Myhr fakturerades som en “säker online sammanfattning av din hälsoinformation”. Dess 2015-16 Budgetanslag enbart var AU $ 485.000.000.

Men som den 7 augusti, 2016 bara 4.029.386 personer har konton. Det vill säga, mindre än 17 procent av australiensarna har registrerats.

Bortsett från 332 miljoner Medicare dokument och 4,5 miljoner läkemedels dokument, som skulle ha skapats automatiskt, innehåller systemet färre än 1 miljon kliniska eller användargenererade dokument.

Det är bara 0,25 dokument per registrerad användare.

Efter fyra års drift, har den stora majoriteten av australier inte registrerad för My patientjournal, och de allra flesta registrerade användare inte använder den.

Robertson-Dunn säger Myhr är inte användbar i alla fall.

“De har byggt en högstämd dokumenthanteringssystem. Det är egentligen inte en patientjournaler systemet … Data återfinns främst i PDF-filer, som är en handling. Det är svårt att söka dem.”

Om ett patientjournalsystem är att vara användbar i klinisk vård, Robertson-Dunn sagt, måste den vara fullständig. Det innebär att anteckningar och data från varje besök till en läkare, resultaten av varje diagnostiskt test, och mycket mer. Inaktuell information måste tas bort, och medicinska data kan gå unken inom några timmar.

Myhr egen webbplats varnar läkare att de inte kan lita på sina uppgifter.

“Klinisk information hittar du i patientens Min patientjournal skall tolkas på samma sätt som andra källor till hälsoinformation. Det är säkrast att ta informationen i en patients My Health Record är inte en fullständig förteckning över patientens anamnes, så att informationen bör kontrolleras från andra källor och helst med patienten “, säger webbplatsens FAQ.

Som APF bakgrundsdokument uttryckte det, “[My Health Record] är en dum och värdelös förrådet av dåligt hanterade dokument utan kliniskt värde.”

Huruvida MHR är “värdelös”, menar Robertson-Dunn det är osannolikt att bli bättre.

“Den typ av saker som går in patientjournaler, tror jag, kommer att förändras i framtiden, och att rena dokumenthanteringssystem som [Myhr] är bara helt värdelös, från alla perspektiv”, sade han.

“Man kan anklaga denna regering för att bygga detta system eftersom de vill bokstavligen samla in uppgifter om människor för att övervaka dem.”

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Personligen skulle jag gå för inkompetens över en övervaknings konspiration, men det finns säkert integritetsfrågor.

Till skillnad från folkräkningen, med data i teorin endast nås inifrån ABS, till sin natur en patients hälsojournal måste vara omedelbart tillgängliga i sin helhet till varje läkare och sjuksköterska i landet.

Du vet aldrig när en individ kan behöva akut medicinsk vård. Man vet aldrig vilka dokument kan innehålla viktiga fakta. Och den enskilde kan mycket väl vara medvetslös och oförmögen att tillåta åtkomst.

Akutmottagningar prioriterar rätta snabbare tillgång över datasäkerhet.

Ett annat bekymmer är att regeringen har bytt Myhr från opt-in för att välja ut, för att hjälpa till att öka antalet användare. Steve Wilson, vice vd för digital säkerhet och integritet med Constellation Research, säger att det är en politik no-no med en “mycket dyster förstått”.

“Sekretess clanger det kommer från opt-in för att välja ut som du kan vända en politik switch. Nej, det faktum att opt-in faktiskt en säkerhetsfunktion i systemet som har cemente i arkitekturen. NEHTA [Nationella E-hälsa Transition Authority] borde ha omarbetning hela säkerhetsarkitekturen innan byta till opt-out “, sade han på webbplatsen tidigare denna månad.

Den australiska regeringen arbetar upp en ny nationell single sign-on (SSO) projekt genom Digital Transformation Office (DTO). Wilson är orolig att regeringen kommer att ändra sig med detta system också.

“DTO lovar SSO-system kommer alltid att opt-in. Detta är en av de främsta motargument till den nationella identiteten invändningar. Men regeringens övergripande trovärdighet om integritet är skakig,” sade Wilson.

Ännu en oro är regeringens plan att öppna upp Myhr uppgifter för “sekundär användning”. Som skulle omfatta släppa avidentifierade data för “analys, forskning, kvalitet och säkerhet mätning, folkhälsa, performance management, politik och andra affärsapplikationer”.

Nyckeln oro här är att de identifierade data allt lättare att åter identifiera, särskilt när det är möjligt att kombinera den med andra datamängder.

Ett offentligt samråd papper på att utveckla en ram för sekundär användning är planerad att släppas i mitten av september. Titta på detta utrymme.

Det finns åtminstone ett hinder för denna plan, dock. Dokument i Myhr är sannolikt att översållad med personuppgifter. Avidentifiering kommer att bli svårt att automatisera, och kan mycket väl kräva dyr manuell behandling innan data kan frigöras. Återigen, titta på detta utrymme.

webbplatsen förstår att handlingarna i Myhr är bättre strukturerad än APF rädsla. Ändå har Australien tillbringat AU $ 2 miljarder kronor och stiger på ett sätt att göra en massa dokument tillgängliga överallt där en patient råkar dyka upp. Vilket slöseri.

Det skulle ha varit billigare och mindre risk för privatlivet att skicka varje australisk medborgare en 64GB krypterat USB-minne att bära runt halsen eller pop i en ficka.

Uppdatering: Lade förtydligande beskrivningar av handlingarna i Myhr.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund