Obligatorisk datalagring finansiering för att vara en överraskning Budget

Chefen för topptelekombranschen grupp i Australien har sagt att operatörer inte vet hur mycket ersättning de kommer att få för att lagra kunddata för två år till budget kväll, och även då är det sannolikt att vara mycket mindre än väntat.

Lagstiftningen tvingar telekomföretag att behålla en uppsättning av kunddata för två år för brottsbekämpande myndigheters tillgång utan tillstånd blev lag denna månad efter att ha passerat senaten med Labor stödjer regeringen. Lagstiftningen kommer att träda i kraft från och med oktober.

Obligatorisk lagring av uppgifter gått utan den australiska allmänheten att veta kostnaden för programmet för operatörer att bygga system för att lagra data, och inte heller hur mycket regeringen avser att bidra till set-up.

Brandis visade att kostnaden per kund per år för driften av systemet kommer att vara AU $ 4, men kostnaden för att bygga system, som finns i en konfidentiell Coopers rapport, är okänd.

Brandis sade då att regeringens bidrag kommer att anges i budgeten i maj och Communications Alliance vd John Stanton berättade toppmötet CommsDay på tisdag att operatörer själva inte skulle veta kostnaden för systemet tills den avslöjas i budgeten papper den 12 maj.

“Vi vet inte vad regeringen anser kostnaden för programmet är. Regeringen har ihärdigt vägrat att ge vägledning om vad dess bidrag kommer att bli”, sade han.

Innan finansieringen avgörs, kommer justitiekanslern George Brandis behöver för att få finansiering som godkänts av den så kallade “rakkniv gäng” av utgifter Review Committee, leds av kassör Joe Hockey och finansminister Mathias Cormann.

Stanton sade att det är troligt att operatörer skulle få mycket mindre än de hoppades som följd.

Även om du tror George har de bästa utsikterna branschen på hjärtat, hur det kommer att överleva utgifter granskningskommittén?

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Förutom de upphovsrättsintrång koden, platsen-blockerande lagstiftning, och den föreslagna avgiften som skall åläggas operatörer att finansiera nätverk motståndskraft infrastruktur, sade Stanton regeringen hade gått en lång väg att införa mer byråkrati på telekombranschen sedan kommer in kontor 2013.

“Om du börjar känna att George Brandis” personliga bankomat, det finns goda skäl “, sade han.

Han har vänt byråkrati skapas i en ful konstform.

Han sade att industrin är inriktad på att verka för “minst dåliga resultat” för alla tre frågor.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga