OK, Dell. Kanske din Techs grönare, men hur gröna tjänster?

Bra timing på Dells del. Vänta tills ärkerival (eller åtminstone en av dem) Hewlett-Packard är upptagen chatta upp pressen om en mindre (ha!) Tjänster förvärv, och sedan upp ante när det gäller energieffektiviteten proklamation.

Här är det: Medan andra leverantörer, däribland HP, arbetar med att förbättra energieffektiviteten hos framtida system baserat på resultatet av system som är flera år gamla, är Dell med dagens teknik som jämförelseindex för att gå vidare.

Med sitt tillkännagivande är Dell hoppas att skära konsumtionen av sina bärbara och stationära datorer med 25 procent fram till 2010. Det redan har minskat bland el som dess OptiPlex datorer använder i hälften sedan 2005. Så där! Dessutom, och jag inte visste detta, är Dell det första företaget att finagle bronsnivå EPEAT-certifiering för sina nätaggregat. Företaget erbjuder mer 80 PLUS-kompatibla leveranser än någon annan större datortillverkare. Om du inte vet vad jag talar om, här är EPEAT webbplats (som intygar olika datorprodukter för material och kriterierna för energieffektivitet.) Och här är en referens för 80 PLUS. Big deal där, är att det finns mindre ström förbrukas genom 80 PLUS leveranser i omvandlings el processen.

Larry Dignan skrivit några specifika tidigare idag, så jag kommer inte rehash dem alla. Plus att jag pratar med hjärnorna bakom detta meddelande, Albert Esser av Dell Product Group, någon gång nästa vecka så jag vill inte stjäla allt som åska.

OK, men här är där jag börjar tänka att HP: s EDS buyout kommer att ha stora konsekvenser i det gröna IT-tjänster sfären. Det är alldeles för tidigt för mycket att ha sagts, men det gröna fältet IT-tjänster är vidöppen, särskilt i datacentret, som EDS har traditionellt gott om cconnections. Om du läste det här inlägget från ett par månader tillbaka, kommer du ihåg att HP: s tjänster som redan har gått efter den gröna affärs big-time. Forrester uppgår den totala tillfälle om cirka $ 4,5 miljarder dollar årligen till 2013. Du kan satsa HP: s EDS förvärv kommer att påskynda sin förmåga att fånga en respektabel del av detta.

Och i slutet av dagen, när en HP tjänster person scoping ett datacenter för en stor grön initiativ du kan satsa han eller hon inte kommer att vara snabb att rekommendera Dell utrustning.

Så stor tummen upp på den gröna tech, Dell dudes. Men vad ska du göra om tjänster pjäs?

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar