Optus in för nytt innehåll partnerskap amid 4G tillväxt

Förra månaden meddelade Vodafone Australien som den hade, samarbetar, med musik-streaming plattform Spotify. Nu är rival telco Otpus flytta att göra liknande erbjudanden med innehålls- och tjänsteleverantörer, enligt vd Allen Lew.

Lew har avslöjat att SingTel dotterbolag väntade att tillkännage nya partnerskap med innehållsleverantörer samt applikations- och tjänsteleverantörer “inom kort”, men också varnade för att sådana partnerskap inte bara skulle behöva vara regionalt relevanta för australier, men också gynna både Optus och sin kundbas.

Ja, vi arbetar på partnerskap “, säger Lew.” Du hör Optus tillkännage hängande några intressanta partnerskap i innehållet utrymme, liksom i tillämpningar och tjänster. Vi kommer att tillkännage något ganska intressant mycket kort.

För oss är det viktigt att se till att samarbetet är en som har ett värde som tillfaller Optus också. I den digitala området, det handlar om partnerskap. Det viktiga är: Var kommer värdet ekvationen ligga i partnerskap? Är det giltigt, och vad vi får ut av det som följd?

“När vi tittar på partnerskap, måste vi se till att vi dra nytta av det. Och i slutet av dagen, är partnern också någon som har en tjänst eller innehåll som är meningsfullt och engagerande att våra kunder”, säger han .

Lew sade att det inte bara skulle innehåll som de ännu-till-vara-aviserade partnerskap vara Australian fokuserade, sitt urval och införlivande skulle också starkt påverkade av de erfarenheter moderbolaget SingTel.

Partnerskap från en del av innehållet eller tjänsteleverantörer måste vara mycket, mycket lokal “, sade han.” Vilket innebär att de kommer att få information om vad som händer, särskilt i Australien, och även inom de städer som vi fokuserar på med den här tjänsten.

“Och, viktigast av allt, måste det också vara något som du kan få på mobil som du inte också att få på vissa andra medier. Det bör vara något som kompletterar det du tittar på TV idag, eller något annat än vad du kan redan få på TV “, säger han.

Tillkännagivandet kommer som Optus arbetar för att rulla ut sitt 4G-nät över hela landet, med företaget också avslöjar idag att man planerar att expandera sin nationella 4G-nät till 90 procent av befolkningen i april 2015.

Moderbolaget SingTel, släppt sin andra kvartalet finansiella resultat, i dag, avslöjar att Optus hade sett sina 4G kunder stiga till 2,75 miljoner 2.430.000 föregående kvartal, med dataintäkter ökade med 7 procent.

Medan Optus arbetar för att rampa upp sin trådlösa nätverk, har företaget arbetat med, diskussioner med NBN Co, för att räkna ut hur dess nuvarande hybrid fiber-koaxial nätverk (HFC) kommer att användas för att stödja utbyggnaden av National Broadband Network ( NBN).

Optus vice vd för företagsfrågor och regulatoriska frågor David Epstein förblev tystlåtna om hur diskussionerna fortskrider, säger bara att Optus är i “en bekväm ställning”.

Men släppte NBN Co idag information om hur den befintliga Optus och Telstra HFC infrastruktur skulle vara, som ingår i NBN, utbyggnaden.

Enligt NBN Co: s principer för regeringsstödda multi-teknik utbyggnaden kommer australier redan betjänas av Optus eller Telstra HFC infrastruktur få snabbt bredband över en uppgraderad HFC-nät.

Under tiden kommer områden där nätverket fiber-to-the-lokaler (FTTP) har som tillämpas eller är i ett långt framskridet stadium av utbyggnaden förbli en del av FTTP utbyggnaden.

Medan fiber till noden har blivit standard NBN utbyggnaden, enligt planen, sade NBN Co att det skulle fungera med små samhällen som väljer att samfinansiera FTTP om de befinner sig i en alternativ teknik område.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga