Oracle vevar upp några priser 40%

Jag har denna imaginära brev i mitt huvud från Oracle till kunder som går ungefär så här

kära kund

Du behöver inte mig att säga att vi är i tänderna på den värsta lågkonjunkturen i mannaminne men som ni vet, vi på Oracle är fast beslutna att ge dig den bästa möjliga värde. Nyligen vi rullade ut Fusion Middleware och som jag är säker på att ni alla vet, kommer detta att vara mittpunkten kring vilken den efterlängtade Fusion Apps kommer att integrera. Vi tror att när de tas tillsammans, kommer dessa att ge dig ett program landskap som ger enastående värde och potentiell avkastning på investeringen.

Även sätta denna strategi tillsammans, har vi upptäckt att vissa komponenter inte lämpligt var prissatta och det är av den anledningen vi introducerar nya priser för diagnostik och tuning förpackningar, samt databaskonfigurationshantering pack.

Vissa kan vara förvånad över omfattningen av prisökningarna men Oracle, vi tror på att dela på vad jag är säker på att du kommer att se som din långsiktiga lycka.

Med vänliga hälsningar

Larry

Processorlicenser för bolagets diagnostik och tuning förpackningar, samt en databas konfigurationshantering pack, är nu US $ 5,000 (£ 3040), en ökning från $ 3,500 (£ 2130) noterade på en 2008 prislista.

De två första produkterna är avsedda att hjälpa databasadministratörer mål och lösa prestandaproblem. Den senare verktyg används för en rad olika uppgifter, till exempel spåra databas konfigurationsändringar och säkerställa regelefterlevnad.

Under tiden en processorlicens för Enterprise-versionen av Oracles databas är fortfarande kostar $ 47.500, efter en ungefär 20-procentig ökning förra året.

Dessa kan vara små potatisar i tingens ordning men ger ett utmärkt exempel på den typ av nickel och diming att kunderna klagar regelbundet under. Men eftersom Techworld artikeln säger, det är prisförhandlingsutgångspunkter med ingenting för att stoppa Oracle erbjuder extra rabatter utan straff och så gör köpare ser bra ut. Det skulle inte vara svårt i den nuvarande ekonomin. Jag höra rapporter om att kunderna efterfrågar och få upp till 90% rabatt på vissa erbjudanden.

Trots detta, är priset lite av en distraktion. I den nuvarande ekonomin, måste namnet på spelet säkert vara om eeking så mycket som möjligt av befintliga, vilket eliminerar shelfware och optimera program användning utan att utlösa ännu mer avgifter från din leverantör.

Ändå, jag ger Oracle kredit för att producera en prislista som vi kan plocka över. Andra inte.

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september