PGP upphovsman: Moores lag är ett hot

Zimmermann, som var för konferensen Infosecurity här, berättade webbplatsen Storbritannien som Moores lag utgör en “blind kraft” som underblåser en oriktad teknik upptrappning. Moores lag, som utvecklats av Intel grundare Gordon Moore, säger att antalet transistorer på ett chip kommer att fördubblas ungefär var 18 månader.

Den mänskliga befolkningen inte fördubblas var 18 månader, men dess förmåga att använda datorer för att hålla reda på oss gör “, sade han, med hänvisning till vad han ser som hotet mot integriteten av den ökade användningen av högteknologiska övervakningskameror.” Ni kan inte kryptera ditt ansikte.

Zimmermann skrev PGP i början av 1990 som ett svar på vad många medborgarrättsaktivister i USA såg som ett ökat intresse av regeringen att få tillgång till e-post. PGP var den första allmänt antagits krypteringsprogram för att skydda filer och e-post.

Idag ser Zimmermann övervakning som det största hotet mot de medborgerliga rättigheterna.

Även om lagarna förs under tider av en upplevd ökning av hot mot den nationella säkerheten, kan de relativt lätt upphävas, säger Zimmermann. Men “teknikmarknaden inte fungerar på det sättet”, sade han. “Det har mer tröghet, och är mer smygande. När du sätter datateknik bakom övervakningsapparaten, blir problemet värre.

Det är där Moores lag kommer in, säger Zimmermann, som underströk att han talade i en privatperson som inte är ansluten med sin association med PGP Corp., företaget som nu äger rättigheterna till PGP produkten.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer