Red Hat Enterprise Virtualization 2.2

Efter en andra beta för Red Hat Enterprise Virtualization släpptes i april förra året, har jag väntat på den aktuella produktlansering. Red Hat meddelade den allmänna tillgången på Red Hat Enterprise Virtualization 2.2 och första versionen av Red Hat Enterprise Virtualization för skrivbordet.

Red Hat Enterprise Virtualization 2.2, kan vara värd och hantera både Microsoft (R) Windows (R) och Linux virtuella maskiner, ger en enda infrastruktur som kunder kan hantera sina server- och desktopvirtualisering distributioner. Red Hat Enterprise Virtualization för stationära datorer, infördes i dagens 2,2 uppdatering, ger kunderna möjlighet att distribuera Hosted Virtual Desktop (HVD) konfigurationer, även känd som Virtual Desktop Infrastructure (VDI), vilket skalbar, centraliserad provisioning och förvaltningen av sina stationära system. Det ger en webbaserad anslutningsförmedlaren som tillåter slutanvändare att få tillgång till sina värd virtuella skrivbord, i kombination med öppen källkod SPICE fjärrrenderingsteknik som erbjuder en rik multimediaupplevelse, inklusive flera bildskärmar, HD-kvalitet video och dubbelriktad audio / video för videokonferenser. Andra funktioner, såsom mall, thin provisioning och stationära sammanslagning, ingår också. Red Hat Enterprise Virtualization för stationära datorer stöder Microsoft (R) Windows (R) XP, Windows (R) 7 och Red Hat Enterprise Linux Desktop.

Med 2,2 release, Red Hat Enterprise Virtualization har också branschledande skalbarhet, stödja gäster med upp till 16 virtuella processorer och 256 gigabyte minne per virtuell maskin. Frisläppandet erbjuder dessutom nya virtuella maskinen konvertering kapacitet genom en V2V verktyg för att automatisera konverteringen av VMware eller Xen virtuella maskiner för användning inom Red Hat Enterprise Virtualization. För att ytterligare förenkla rörliga virtuella maskinen bilder mellan miljöer, Red Hat Enterprise Virtualization 2.2 innefattar även möjlighet att importera och exportera virtuella maskinen bilder och mallar med Open Virtualization Format (OVF).

På den tiden, Red Hat började prata om hur utformningen av KVM hypervisorn var tekniskt bättre än Xen hypervisor. Det påpekade också att både Xen och KVM var öppen källkod som en självklar strejk mot både Microsofts Hyper-V och VMwares teknik. Det började också antyda om att flytta bort från Xen som brännpunkten av företagets virtuella server och virtuella skrivbord. Företaget fortsätter att arbeta nära med både Microsoft och VMware för att säkerställa interoperabilitet och kompatibilitet av alla företagens teknologi.

Red Hat chefer måste ha spenderat lite tid att tänka på vad man ska göra om XenSource förvärv och i september 2008 förvärvade det Qumranet (se Red Hat förvärvar Qumranet för mer analys av denna flyttning.) På den tiden jag skrivit

Med tillägg av Qumranet teknik, kommer Red Hat befinna sig i en position några andra leverantörer i. De får ett kraftfullt operativsystem, utvecklingsmiljöer, databasprogram, virtualiseringsteknik av flera typer och tillgång till en dynamisk öppen källkod. Endast Oracle och Sun har en liknande portfölj.

Sedan dess förvärvade Oracle Sun och Red Hat har levt upp till förväntningarna som distanserat sig från Xen och hoppade på KVM med båda fötterna.

Om vi ​​bara ser på detta tillkännagivande, kan vi se att Red Hat (inklusive laget och den teknik som förvärvats från Qumranet) har tagit en flygande start. Det har byggt upp vad som verkar vara en stark plattform för både server och stationära arbetsbelastningar.

Denna plattform skulle också vara mycket attraktiv för tjänsteleverantörer planerar plattform som en tjänst eller infrastruktur som en tjänsteutbud. Eftersom detta är alla öppen källkod, kan det ge fördelar jämfört med de erbjudanden som gjorts av VMware och SUSE under den senaste tiden.

VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter

VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag

Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner

Virtualisering, VMware stärker vSphere uppdaterar Horizon, Workspace ONE produkter, Cloud, VMwares nästa spel: Hantera alla moln för företag, datacenter, Nutanix köper PernixData, Calm.io i ett försök att stärka sin moln ambitioner, datacenter, Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys

Nvidia lanserar virtuell GPU övervakning, analys