RIM och Microsoft i 2012: Uppenbar fördel går till Microsoft

Återigen, min kollega webbplatsen bloggaren James Kendrick kastar mig en softball att jag inte kan låta bli att ta en smäll på. James skrev en artikel i dag om att RIM har den fördelen framför Microsoft i smartphone utrymme och jag var bara tvungen att erbjuda min motsatta åsikt i frågan. James fokuserade på vissa felaktiga smartphone marknadsandel siffror och en diskussion om utvecklings förändringar i Windows Phone 8, men jag tror att vi måste titta på Windows Phone 7: s tillväxt, exklusive de gamla Windows Mobile siffror, hela Microsoft / Windows Phone ekosystem, utveckling möjligheter och Mindshare på båda plattformarna.

Det finns vissa mycket uppmuntrande nyheter från utanför USA där Windows Phone har bättre antagits, inklusive ser tysk tillväxt fördubblas till 6% under det senaste kvartalet, tillväxten i Europa öka femfaldigt under det senaste året, och 7% marknadsandel i Norge där Windows telefonen är nu den 3: e plattformen.

Windows Mobile är uppenbarligen gå ner eftersom Microsoft har inte aktivt sålt dessa enheter sedan mitten av 2010, men många marknadsandelar statistiken ingår fortfarande det när man talar om Microsofts mobila plattform.

Men titta på RIM ser vi en motsatt utveckling från vad vi ser för Windows Phone. RIM hade nästan 16% av marknaden i slutet av 2010, men sedan föll ned till 8,8% i slutet av 2011 och analytiker förutspår fortsatta nedgångar till 5%. Hur kan detta vara en fördel att RIM?

Dessutom, om man tittar på Windows Phone Marketplace hittar du över 80.000 apps som lätt slå ut kapacitet och utformningen av vad du ser i RIM: s nuvarande uppställning. Var är attraktion i utvecklingen för RIM?

Microsoft fortfarande har en lång väg att gå för att annonsera och få uttrycka sig om Windows Phone, men jag fastnar med mitt råd att du måste försöka att “get it” och människor jag känner som har provat det älskar det. Fyra av de fem personer i mitt eget hem nu använder Windows Phone och INGEN tvingades av mig.

Jag kommer att försvara min ståndpunkt att Nokia har bättre vändning ställning jämfört med RIM i nästa veckas webbplatsen stora debatten så håll ögonen öppna för det.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Nokia Lumia 900 kommer att bli en het säljare på AT & T (översyn och galleri), Granskare överväldigande som Nokia Lumia 900 kommer konsumenterna också, Apple skulle kunna lära av Nokia som de vidta omedelbara åtgärder med Lumia 900 anslutningsproblem, AT & T och Amazon ur lager av Lumia 900, Nokia lyckas i USA hittills, Windows Phone är bra, så varför inte fler människor köper dem, Vad gör Nokia Windows Phone-enheter unik?

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

 webbplatsen täckning