? Samväldet att investera AU $ 7m i NCI för superdatorer forskning

National Computational Infrastructure (NCI), Australiens nationella forsknings computing tjänst, har överlämnats en AU $ 7.000.000 ökning från den federala regeringen, som kommer att matchas dollar för dollar från NCI: s samarbetspartners.

AU $ 14.000.000 injektion kommer att användas av NCI att fortsätta sin leverans av superdatortjänster till över 4000 forskare i cirka 80 procent av landets universitet.

Med 35.000 forskare totalt på sina böcker, fungerar NCI som ett formellt samarbete med National University australiska, Brittiska samväldet vetenskaplig och industriell forskning Organisation (CSIRO), Australian Bureau of Meteorology (BOM), och Geoscience Australia, samt genom partnerskap med ett antal forskningsintensiva universitet som stöds av Australian Research Council.

NCI stöds av den australiska regeringen National Collaborative Research Infrastructure Strategy (NCRIS), med onsdagens AU $ 7.000.000 investering som ingår i AU $ 16.000.000 Agility fonden för närvarande tillgängliga för strategin.

Enligt NCI, AU $ 14.000.000 injektion kommer att se utbyggnaden av NCI: s superdator förmåga och dess högpresterande filsystem som är tätt kopplat till vad det kallas Australiens mest integrerade forskning datormiljö, bestående av dess högsta prestanda filsystem, en privat moln, och super kallas Raijin.

Belyser kraften Raijin innehar NCI Associate Director Allan Williams sade HPC-systemet har en topprestanda på 1,2 petaflop, slutföra 1.200 biljoner beräkningar per sekund, och leverera mer än 500 miljoner beräknings timmar per år, och tillade att expansionen tillhandahålls av samarbete investeringen kommer att se en extra 150 miljoner beräknings timmar blir tillgängliga.

“Efterfrågan Forskare närvarande överträffar NCI nuvarande HPC-system, som installerades 2012. Denna expansion är en mycket välkommet uppsving när efterfrågan på högpresterande datorer ökar i varje område av forskning och i varje forskningsorganisationen”, säger Williams.

Forskarna ska inte bara se en 30 procent ökning i superdator genomströmning, men kommer att ha tillgång till avancerad teknik och kommer att gynnas av en 10-procentig ökning av den totala lagringskapacitet, växer med 3 petabyte med utbyte av de tidigaste Lustre filsystem, som var den snabbaste på södra halvklotet när den togs i drift.

Dessutom, sade Williams den nya lagringskapaciteten kommer att understödjas av NCI befintliga höghastighets InfiniBand Interconnect, som förbinder högpresterande dator och lagringssystem tillsammans med hastigheter på 50-120 gigabyte per sekund.

“Vid 50 gigabyte per sekund, kan du skriva en DVD i en tiondels sekund”, tillade han.

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Den australiska regeringen meddelade att det skulle vara för NCRIS i december förra året med stöd av AU $ 153.500.000 ger AU $ 1,5 miljarder under 10 år, begår AU $ 150.000.000 varje år för 2015-16 och 2016-17, som skall tillhandahållas i 2017-18 och löpande, indexeras för inflationen.

Finansieringen utgör en del av den nationella innovation och vetenskap Agenda premiärminister Malcolm Turnbull presenterade samtidigt.

“Ett starkt forskningssystem, som innefattar skärinfrastruktur kantforskning, är motorrummet för landets innovationssystemet”, sade att regeringen tidigare.

När det gäller superdator är både BOM och CSIRO utveckla nästa generations väder och klimatmodeller och en förbättrad säsongs prognos kapacitet för jordbruk, med BOM underteckna ett AU $ 77.000.000 superdator kontrakt med amerikanska tillverkaren Cray i juli förra året.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta