SAPPHIRE Nu dag 2 wrap – en molnig och förvirrande dag

Många kolleger hade sett fram emot att höra Lars Dalgaard formulera SAP: s moln berättelse. [Upplysningar: SAP frågade mig själv och kollegor att kritisera en tidig sänkning av moln planen.] De flesta vet jag kom undan med förbryllad utseende. För mig jag kommer att säga just off the bat: om det finns en plan, är det ingen mening för mig på flera nivåer. Rapporter bekräftar att SAP lyckats leverera ett förvirrande budskap förvärras av offentliga uttalanden som är motsägelsefulla.

Till exempel, Stuart Lauchalan på Business Cloud9 rapporterade

Med alla ögon på Lars Dalgaard flick adress som SAP: s nya chef för allt Cloud på Sapphire på tisdag, co-CEO Bill McDermott låt slip att företaget anses konserverings Business ByDesign.

Vad Lauchlan inte vet och vad McDermott inte klargöra är att dessa tankar går tillbaka tre år till en tid då ByDesign var en enda röra. Frontline går vidare med den suggestiva och – uppriktigt sagt oansvarigt rubrik: SAP medger slutligen Business ByDesign Nederlag förklara

Success stal klart rampljuset vid evenemanget – även från SAP: s barn för tillfället, in-memory databas Hana.

Vem skrev detta har inte stannade kvar i den sista dagen och har liten aning om vad de pratar om. Trots detta är det ett mått av den känsla av förvirring att även de minsta slip får jordnöt galleri upp på bakbenen skriker foul när ingenting sådant har hänt. Mer från Frontline

Kanske ännu mer intressant är att SAP snabbt dumpning Business ByDesign uppsättning program för den nyare modellen av Successfactors.

Det var Success grundare och vd Lars Dalgaard som bröt nyheten.

“Affärs ByDesign var en vacker syn, men det var alltför stor. Alla vill inte lägga alla sina program i molnet på en gång. Det var skrämmande”, sade han.

Även om det kan finnas sanning i det påståendet, glömmer författaren att SAP redovisade 1000 en omsättning på BYD under 2011 från nära ingenting året innan. Gå till marknaden kan behöva arbete, men du kan inte bortse från fakta.

Men det tar inte bort från de många meddelanden bananskal på vilken SAP lyckats halka på vad borde ha varit en skarp meddelande. Även i privata möten med Jim Snabe, co-CEO SAP, företaget medgav att det aktuella molnet budskapet var “grumlig.

Under det offentliga Q & A, gjorde Dalgaard själv inga favörer genom att säga

Prissättningen av dessa program är attraktiva och deras tillgänglighet är omedelbar “och” Brand spelar ingen roll “, den senare uttalande som snabbt klar över Twitter till mig Dalgaard

@ Dahowlett naturligtvis det betyder och SAP har 1of bäst – det bara spelar ingen roll jämfört med kundens genomförande och spänning – behöver fokus

Även Zach Nelson, var VD NetSuite kunna göra narr av SAP: s bekostnad. Från vår egen Phil Wainewright

Det var en stor bit av teater på scenen på SuiteWorld i San Francisco i morse när NetSuite vd Zach Nelson avslöjade att bolaget skrivit en viktig ny kund från datorvärlden: dess ärkerival SAP. Programvaran Behemoth nyförvärvade dotterbolag Success förblir en NetSuite kund visade Nelson: “De förnyade bara sin licens för NetSuite. Jag är verkligen glad över att välkomna SAP som kund. ”

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Men det är inom produktområdet som jag tror SAP har gjort sitt största misstag. Som jag (tillsammans med kollegor) förklarade för SAP i upptakten Sapphire Nu lyfta ut ekonomi från BYD sviten är både en defensiv och icke-differentierande spel. Ingen behöver en ny GL, även om det körs i molnet. SAP missade chansen att förklara något som den gör bäst: utvecklas mot stora problem som branschspecifika fakturering eller framåt i branschspecifika behov såsom skadehantering för försäkringar. Detta var något som jag tagit upp med Jim Snabe, co-CEO SAP. Han sade att bolagets ursprungliga moln plan för att konkurrera längs linjerna verksamhet är mycket en steg ett, vilket tyder på företaget kommer att ta itu större problem vid steg två.

Jag ska köpa det, men det var inte vad som sades under grundtonen eller efteråt i en test Q & A med Dalgaard att över sprang genom några 10 minuter.

Vid post Dag 2 parter, person efter person som kontaktat mig frågar vad sjutton som händer. Som jag beskrev det var att skjuta upp min telefon och visa dem enhetens klocka – endast i Dalgaard verklighet, vad som kan vara 9:00 är faktiskt 09:00. Med andra ord är meddelande ofta raka motsatsen till orden som talas i det offentliga rummet. Dalgaard avfärdar dessa frågor genom att säga att han inte är ett fan av PR. Inte jag heller, men i en värld där uppfattning är verkligheten, är SAP på väg att få en verklighetskontroll.

Vad du säger frågor. Om det är fel måste du förtydliga. Om det fortsätter att vara fel då PR tränare kommer att hållas fullt sysselsatta.

För mig, jag gör inga omedelbara domar i det offentliga rummet. Idag, jag har ett möte med Dalgaard under vilken jag hoppas att vi kommer att få känna snarare än missriktad rubrik eyeliner. Det kan vara OK i malström av Silicon Valley drivs testosteron att daft uttalanden. Det kan mycket väl vara så att den störande meddelandet är ett som SAP-behov. Men förvirrande och kaotisk meddelanden till den globala 2000 som bedriver sin verksamhet på SAP är inte en historia som sitter bra.

Detta inlägg kommer att uppdateras med video när den är uppladdad – uppdaterad.

: Lars Dalgaard svänger för molnet staket | Success byter NetSuite för ByDesign | VD beskriver vision för “en bättre framtid” | SAP HANA lag med Opera lösningar för realtids förpackade analys | Hållbarhet är död. Leve hållbarhet

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget