Singapore skönhet start ögon SEA marknaden

Singapore beauty-box start planerar att “erövra” Sydostasien som det ser ut att utnyttja sin geografiska marknadsfördel, brett nätverk och stark kundservice, och rikta högre slutkonsumenter.

Enligt Douglas Gan, VD och grundare av VanityTrove, medan Sydostasien är mindre än andra regioner, är konkurrensen lägre jämfört med en global skala. I en skönhet-box företag, medlemmar betalar en fast månadsavgift för e-handelsplats för att ta emot lådor som innehåller prover av skönhetsprodukter per post.

Inom skönhet-box utrymme hade marknadsledande ingår Australien-baserade Glossybox och US-baserade BirchBox, Gan berättade webbplatsen Asien i en intervju torsdag. Efter Glossybox drog sig ur Sydostasien för att fokusera på norra Asien, Europa och USA, och Birchbox förvärvade europeisk marknadsledare JolieBox, gav detta VanityBox möjlighet att, ta ledningen och expandera till Sydostasien, påpekade han.

Gan sade att det fanns andra skönhet-box spelare i Sydostasien, men dessa hade inte expanderat utomlands, vilket ger VanityTrove en kant i form av bredare erkännande på marknaden.

Företaget har idag verksamhet i Singapore, Malaysia, Indonesien och Thailand, och utvidgas till Taiwan i december 2012 med förvärvet av Glossybox Taiwan, sade han. Framåt, är VanityTrove ser att expandera till ytterligare två Southeast Asian Nations – Vietnam och Filippinerna – i slutet av året, sade Gan, och tillade att denna region skulle förbli dess prioritet innan det vågade Vidareutbildning.

VanityTrove har idag “ett par tusen kunder”, med majoriteten av abonnenterna i åldern mellan 25 och 34 år och “relativt välbärgade” kvinnliga yrkesverksamma, sade han. Skönheten-box koncept vädjade till kvinnor som var alltför upptagen för att handla och föredragna en tjänst “reda ut väsen” han noterade.

“Verksamheten bygger också på begreppet” prova, liksom, kärlek “. Kvinnor prova produkterna, de uttrycker sin” som “genom recensioner och inlägg på sociala medier, och visa sin” kärlek “genom att göra ett köp,” han sa.

Differentiering, kundservice nyckeln till expansion, även om VanityTrove tar ut en högre medlem abonnemangsavgift på S $ 25 (US $ 20,22), skiljer den sig genom att fokusera på endast mitten till high-end skönhetsprodukter som Clarins och La Mer, sade Gan. GossipBox och Birchbox, å andra sidan, är mer diversifierad i sina produkter som innehåller snabbrörliga konsumtionsvaror (dagligvaror), sade han.

Han sade att Singapore företaget kunde expandera till grannländerna eftersom dess fem grundarna hade ett brett kontaktnät i regionen som erbjuder skönhet prover och rekommendera lokala varumärken. Till exempel när VanityTrove inledde sin verksamhet i november 2011, grundarna belånade sociala medier för att kontakta sina vänner för att be om skönhet varuprover och skicka ut sina första skönhet lådor, innan upprättandet samarbeten med skönhet varumärken, konstaterade han.

Att leverera god kundservice, också spelat en viktig roll i att hjälpa start sticker ut från sina kunder, sade Gan. Till exempel var skönhet lådor levereras till Singapore kunder personligen innan de började hyra en budfirma, sade han.

Och eftersom verksamheten hade öppnats av fem män utan mycket kunskap och förståelse för skönhetsindustrin, samla återkoppling var avgörande för verksamheten, konstaterade han. Förr i tiden, till exempel, skulle kunderna få ett kort i sin skönhet-box som betonade skönhetsprodukter, rabatter och kuponger. Men fick företaget klagomål att grafiken var “alltför fullsatta” och bristen på utrymme på broschyren gjorde det svårt att läsa. Som svar publicerade VanityTrove informationen istället i form av en liten tidning, sade Gan.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det