SkySQL höjer $ 4.000.000 för databas produktutveckling

MySQL lösningar SkySQL har just avslutat en lyckad häst riskkapital fundraising.

Den här gången, det Helsingforsbaserade start upp $ 4 miljoner serie A finansiering. En stor del av finansieringen som erbjuds upp från europeiska investerare, inklusive Finlands Industriinvestering Limited och Open Ocean Capital, även i Finland.

Ändå en av VC företag pekas ut som en ledare i den här omgången var OnCorps i Massachusetts, en peer-baserad gemenskap av erfarna teknik investerare och rådgivare med fokus på att göra “kostnads ​​störande teknik” mer mainstream. OnCorps har åtagit sig att SkySQL från början i oktober 2010.

Även om företaget har specialiserat på lösningar för MySQL och mariadb databaser för företag och molnkunder i det förflutna, är SkySQL planerar att använda sina nya finansiella resurser för att förgrena sig lite.

Att det innebär mer produktutveckling runt mer “fullvärdiga” databasprodukter och lägga till mer kritiska positioner inom företaget.

Ändå SkySQL VD Ulf Sandberg lugna kunder i ett uttalande, ingenting att medan “denna investering kommer att låta oss fokusera på upprampning utveckling och insatser bakom både företag och molndatabasprodukter,” företaget kommer att fortsätta att “bygga på vår nuvarande MySQL och mariadb tjänsteutbud.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

? SkySQL kommer att försöka köra MySQL gaffel, Oracles avgång, SAP ser Q1 snubblar på Nordamerika utförande frågor, VMware CTO beskriver Cloud Foundry som “Linux av molnet, kan IBM omdefiniera datacenter konvergens med PureSystems, SAP går databas glad: Kan det buckla Orakel?

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner