? Smartphones, Bluetooth fyrar: hopkopplingen som kan hjälpa blinda fånga rätt buss

Information om nästa buss ges i realtid baserat på detektionsområdet av BLE fyr närmar personens smartphone vid busshållplatsen.

Beröringsfria mobil-tjänsteföretag Connecthings och CTS (Compagnie de Transports Strasbourgeois) operatören att hantera stadens offentliga transportnät, har utformat ett system som kan omvandla resor för blinda och synskadade personer.

Med European Blind Union uppskattar att cirka 30 miljoner synskadade och blinda människor lever i Europa, och Världshälsoorganisationen sätta antalet till 285 miljoner i hela världen, vilket gör transportsystem tillgängligt för alla är en global fråga.

Tillbaka i 2012, Connecthings kopplas upp med Strasbourg Eurométropole att lansera StrasPlus, den första uppkopplade stad mobila tjänster i Frankrike.

Genom att integrera Connecthings Mobile SDK plattform med mer än 1400 klistermärken på intressanta platser, såsom bibliotek, turistattraktioner och busshållplatser, har allmänheten kunnat samverka med citylägen på sina smartphones via NFC, QR-koder eller Wi-Fi-teknik .

Second Sight är retinal implantat har återställt en viss grad av visionen att patienter som var funktionellt blind. Nu företaget är ute efter att enheter som kan samverka direkt med hjärnan själv.

“StrasPlus gör kopplingen mellan den fysiska och den digitala världen genom att ge invånarna med innovativa, tvär universum, realtids informationstjänster” Connecthings VD och grundare Laetitia Gazel Anthoine säger.

Med plattformen på plats, har CTS kunnat förbättra allmänhetens erfarenhet av sina transporter. StrasPlus klistermärken har placerats över nätverket rådgivning passagerare som en snabbt tryck på sin smartphone kommer till exempel ge den aktuella väntetiden för nästa buss.

Totalt har systemet varit framgångsrikt. Men genom sitt arbete med lokala föreningar för funktionshindrade, upptäckte CTS att förändringar som behövs för att göras om det var också förbättra stadens resor för blinda och synskadade.

Lina Tremisi, innovation ansvarig på CTS, säger: “Vi ville stödja flera tusen synskadade passagerare som använder våra tjänster varje år.”

Eftersom Connecthings plattformen var redan på plats, var lösningen i samband med programvara snarare än hårdvara. Detta faktum innebar att de kunde undvika alltför många tekniska och interoperabilitet problem.

Connecthings ‘VD Gazel Anthoine säger: “Om du vill tillåta åtkomst för synskadade resenärer utökade vi våra tjänster för att utlösa tillgång till information som baseras på en kombination av fyrar i bussar och fyrar på busshållplatser.”

Genom att lägga till BLE, eller WIBREE, fyrar på bussar och justera hur appen kommunicerar information har företagen kunnat producera en buss ankomst tillkännagivande system som ger användare med exakta röstmeddelanden.

För synskadade resenärer väntar vid en busshållplats, är det viktigt att få ett meddelande som ger antal, linje och riktning information inom några sekunder från bussen anländer, så att de kan vara säker på att det är den rätta. Detta krav är särskilt viktigt för busshållplatser som betjänar flera rader.

Tidpunkten och uppgifter om bussen som är på väg att komma skickas i realtid, baserat på detekteringsområdet för BLE fyr närmar personens smartphone vid busshållplatsen.

När bussen närmar sig hållplatsen, fyren “vaknar upp” transport appen och skickar en anmälan, till exempel: “Line 19, riktning Arago, anländer i fem sekunder,” som omedelbart vocalized.

Hur blinda ledde Warszawa till sakernas Internet, Facebook använder artificiell intelligens för att beskriva foton för blinda användare, Toyota utvecklar en bärbar förflyttningshjälpmedel för blinda

Den röstmeddelande kommer automatiskt översättas till personens eget språk genom att detektera installationsspråk i inställningarna för smartphone operativsystem.

En av de stora utmaningarna har varit att flytta från ett informationssystem som baserades på busshållplatsen snarare än buss ankomster.

Beacons placerades bakom vindrutor av bussarna, men den initiala intervallet 80 meter var inte tillräckligt “, förklarar Alain Caffart, informationssystem chef på CTS.” De var tvungna att vara konfigurerad för att vara mer kraftfull och nu detta intervall har fördubblats till 160 meter.

En annan fråga var att se till att appen var tillräckligt noggrann. “Först vid den tidpunkt då ansökan hade reagerat och meddelade busslinjen, antal och riktning, hade bussen redan lämnat” Caffart säger.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Läs mer

Men när denna fråga lösts, en sex-veckors studie ägde rum 2015 mellan september och november. Under denna period var 12 bussar från Strasbourg 248 man starka bussnät testas i ett proof-of-concept motion.

Med ett system nu redo att sättas in, och massor av positiv feedback från olika lokala föreningar för funktionshindrade, kvarstår frågan när det kommer att rullas ut över CTS hela bussnätet.

CTS är Tremisi säger: “Lanseringen måste integreras i CTS: s planer på att utöka sitt nätverk i Tyskland år 2017 och lägga flera nya buss- och spårvagnslinjer 2020.”

Hon bekräftar att den nuvarande målet är att den första delen av systemet att lanseras inför ITS europeiska kongressen i Strasbourg i juni 2017 och den andra delen 2018.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet