Sony Multiscan SDM-M81 Review

Sonys Multi SDM-M81 är en elegant LCD-skärm för grafiska formgivare och affärsmän som behöver hög upplösning och stora mängder utrymme på skärmen. Om £ 1491 (exkl. Moms) prislappen inte skrämma bort dig och du inte använder bildskärmen för videoapplikationer, då denna bildskärm är väl värt att överväga. Med en upplösning på 1280 med 1024 pixlar, är SDM-M81 image skarp och tydlig, tar upp en del av skrivbordsutrymme av en 19in. CRT-bildskärm med en bildyta motsvarande.

Utrustad för både analoga och digitala (DVI-I) ingång, är lätt att ställa upp i båda lägena SDM-M81. Två olika testdatorer erkänt Plug and Play-enhet direkt. En inkluderade kalibrerings verktyget sätter pixel timing, ljusstyrka och kontrastnivåer med hjälp av enkla menysystemet.

Du måste ange den digitala kabeln själv om du vill använda den digitala ingången, som Sony har bara en analog kabel. De inbyggda högtalarna är svaga med nästan ingen bas, men ljud aficionados vet bättre än att förvänta sig mycket från monitorhögtalare ändå. Bildskärmen har en hörlursuttag och en linjeingång för att ansluta bildskärmen till datorns ljudkort. Du kan fästa SDM-M81 till en monterings arm eller en vägg om du väljer att inte använda stativ.

SDM-M81 visade i huvudsak ingen spökbilder eller strimmor med en standarduppsättning av Displaytester. Vi märkte en knappt märkbar förlust av intensitet i det nedre vänstra hörnet av skärmen på någon av de färg enhetlighet tester, men text så liten som sju-punkt var skarp. Mättnad och nedbrytning av både färg och gråskala var dead-on.

LCD-skärmar i allmänhet anses fortfarande saknas när det gäller att flytta bildkvalitet, och tyvärr SDM-M81 är inget undantag. En DVD-film som såg bra ut på en CRT-skärm uppvisade suddiga pixeldistorsion typiskt av platta latens.

Totalt sett är SDM-M81: s bildkvalitet exceptionella i både analoga och digitala lägen, så länge du inte planerar att förvandla det till ett nöjescentrum. Ställa in displayen tar nästan ingen tid och den stora skärmen tar upp väldigt lite utrymme. Om du behöver rummet som en 18.1in. LCD-skärmen ger Sony Multi SDM-M81 är en stor bildskärm till ett pris som inte är oskäligt för sin klass.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator