Sonys nya Xperia XA Ultra: Six-tums Android phablet med 16-megapixel selfie kamera

Sonys Xperia XA Ultra (bilden ovan) är större syskon till Xperia XA, med samma kant till kant skärm och super-tunn ram.

Sony har lanserat Xperia XA Ultra, en mellannivå sex-tums skärm phablet med en jättestor 16-megapixel selfie kamera.

Xperia XA Ultra är större syskon till Xperia XA, med samma kant till kant skärm och supertunna ramen för att göra det mesta av enhetens sex-tums full HD-skärm, samtidigt som det blir lättare att hålla.

Efter förra årets entusiasm, tabletter nu inför en svalare mottagande från köpare inför en betydligt mer komplex val av formfaktorer.

Den andra enastående funktion är phablet 16-megapixel selfie kamera, som har en blixt, optisk bildstabilisering, vidvinkel, autofokus, och svagt ljus fotografering assistans, allt till förmån för att förbättra selfie bilder tagna på natten.

Som framgår av webbplatsens systersajt, har Sony inkluderade antal tweaks för att förbättra selfies. Först en selfie-timer i det övre hörnet av skärmen uppmuntrar människor att titta på linsen i stället för sig själva när du tar bilder.

Det finns också en nattporträttläge som blandar en bild med blixt på med en bild med blixten för att ge ett jämnt upplyst förgrund och bakgrund.

Huvudkameran har en 21,5-megapixelsensor med hybrid spårning autofokus objekt för att hjälpa när du tar snaps av ett rörligt objekt.

Xperia XA Ultra levereras med 3GB RAM och 16 GB internt lagringsutrymme, även om Sony noterar dess firmware tar upp 6 GB utrymme.

MicroSD-kortplats stöder upp till 200GB ytterligare lagring. Den levereras med Android M och har en 64-bitars oktal core processor från MediaTek och 2,700mAh batteri.

Smartphone väger 202 gram med 164mm x 79mm x 8,4mm dimensioner. Det kommer att finnas i vitt, svart och guld.

Sony har ännu inte avslöjat prisinformation eller datum för dess tillgänglighet, även om det kommer att bli en global release.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Huawei Mate 8 granskning: En flaggskepp phablet med hög prestanda och batteritid, HP lanserar Elite x3, en business-class Windows 10 phablet, Xiaomi Mi 4i phablet: elegant utseende och bra prestanda

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, M2M marknaden, innovation? studsar tillbaka i Brasilien

phablets