S’pore prop att dela mer data för att stimulera innovation

SINGAPORE – Singapore regeringen kommer att göra mer data tillgängliga för allmänheten i syfte för andra att bygga vidare på det för att öka effektiviteten och driva social innovation.

Enligt Tharman Shanmugaratnam, vice premiärminister och finansminister, har regeringen antagit en ny “Open Data” filosofi att göra mer för att utnyttja den transformerande, makt av data.

Inom statliga organisationer, kommer kors byrå datadelning börjar bli mer genomgripande, eftersom det finns stora möjligheter för användning av dataanalys för att utforma och ge bättre och snabbare service, medan, öka produktiviteten, i regeringen och förbättra beslutsfattandet, sade han , talade vid EGov Global Exchange här måndag.

Externt, planerar regeringen att uppmuntra crowdsourcing av information, liksom forskning och analys av frågor av allmänt intresse, tillade Tharman.

En av dessa är en ny datatjänst som heter PopulationQuery har lanserats på OneMap, så att användarna kan få olika former av uppgifter om Singapore befolkningen och visa resultat på en karta, konstaterade ministern.

Som utvecklats gemensamt av landets Statistiska institutionen (DOS) och Singapore Land Authority (SLA), kan användarna överlagra denna med annan information såsom skolor, transportmöjligheter och andra amenties, sade ministern.

PopulationQuery kommer vara till nytta för både medborgare och akademiker, Tharman påpekade notera till exempel om en medborgare funderar på att köpa en fastighet, kan han vara intresserad av demografin i området och samtidigt, har möjlighet att se skolan , restauranger och fastighetspriserna i området.

På företaget front, kommer PopulationQuery ge användbar information om profilen potentiella pooler av kunder, och kan lägga över detta med information om andra registrerade företag i området, och bestämma deras produktmixen eller marknadsföringsstrategier för att anställa, tillade han.

“Genom att öppna upp mer data, och genom innovativ användning av teknik, kan vi crowdsourca idéer och tillsammans skapa applikationer med det omgivande samhället”, säger Tharman.

IDA förra månaden också, meddelat sin avsikt att styra en data-as-a-service program, för att kickstart utvecklingen av ett rikstäckande leveransplattform dataset offentliga och privata sektorn, vilket i sin tur skulle sporra mer innovativa applikationer skapas.

Det är en attitydförändring av Singapores regering, bland annat kör tävlingar för att uppmuntra tredje part att använda sina uppgifter, och den vill nu all information om dess dataportal att vara “maskinläsbara” format i slutet av året.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

nya tjänster