Tencent 51buy.com omstrukturerar, siktar på US $ 2.4b försäljning

Kinesiska e-handelsplats 51buy.com, som ägs av Tencent, omstrukturerar att ytterligare fokusera på produkter och logistik och syftar till att nå ett mål på 15 miljarder till 20 miljarder yuan (2,4 US $ miljarder US $ 3,2 miljarder) i försäljning under 2013 .

En Tencent Tech rapport måndag citerade en intern e-post från 51buy.com VD Bu Guangqi tillkännager omstrukturering. För att nå sitt försäljningsmål på 15 miljarder till 20 miljarder dollar i 2013, Bu sade företaget kommer att fortsätta sina strategier snabb leverans och lågt pris och samtidigt expandera sin produktlinje, förbättra sin service, och införa kvalitetsprodukter notering.

Med omstruktureringen kommer 51buy.com inrätta en e-handelsverksamheten avdelning som kommer att fokusera på inköp och drift. Det kommer också att inrätta ett nav för, logistik för att stödja en hög kvalitet men låg kostnad leveransnätverk. Företaget kommer också att starta ett företag utvecklingsavdelning som kommer att fokusera på långsiktig tillväxt och inkubator för nya affärer, sade VD.

Som 51buy.com planerar att expandera till fler regioner i Kina, kommer den att inrätta en kommitté för att fokusera på dessa tillväxtmarknaderna i landet. Anställda som arbetar på utvecklingsmarknaderna i Kina kommer att rapportera direkt till utskottet så att de kan fatta snabbare beslut.

Enligt siffror från landets Minstry of Commerce, Kinas e-handelsmarknaden genererade 5,88 miljarder yuan, (US $ 928 miljoner) i försäljning under 2011 och ministeriet för industri och IT hade lagt planer, för att träffa 18 biljoner yuan, (US $ 2,86 biljoner) i e-handelsförsäljningen 2015.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard