Texter och tweets förstöra OS cykling täckning

Tung textning och Twitter användning av OS åskådare tydligen lett till dålig TV-täckning av de män cykling linjelopp på lördag.

TV kommentatorer kämpat för att ge korrekt och up-to-the-minuten-information om tävlingen, eftersom åskådare kantar vägen tilltäppta upp lokala mobila datanät, rapporterade Reuters. De tävlande hade GPS-enheter som var tänkt att ständigt skicka koordinater tillbaka till tävlingsledningen via SMS, men detta gjordes svårt av nätverket överbelastning.

Utan dessa uppgifter har kommentatorer förlitar sig på den olympiska Broadcasting Service (OBS) lämnade inte exakt säga hur loppet utvecklades.

“Från min förståelse, ett nätverk övertecknades, och OBS försöker sprida lasten till andra leverantörer. Vi vill inte att hindra människor som ägnar sig åt detta genom sociala medier, men kanske de kan tänka sig bara skicka brådskande uppdateringar” en Internationella olympiska kommittén (IOK) talesman citerades av the Guardian som säger.

Men spel arrangörerna påpekade att tidpunkterna för loppet i sig inte var tveksam, eftersom det inte fanns exakta punkter timing vid start och mål. Många av de människor som kantar loppet vägen skulle ha varit där för att stödja den brittiska hoppfull Mark Cavendish, som hamnade på 29: e plats.

I månader har det funnits oro över stammen OS skulle sätta på mobilnät i London. Alla de stora nätverk har, förstärkt upp sin kapacitet, runt de viktigaste mötesplatser, i ett försök att klara av den kraftigt ökade efterfrågan av åskådare och tjänstemän.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer

Salvia dataintrång kan påverka hundratals företagskunder

Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder

Bankverksamhet;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, Artificiell intelligens, Google DeepMind AI för att hjälpa läkare att behandla huvud- och halscancer, säkerhet, Sage dataintrång kan påverka hundratals företagskunder, Enterprise Software, Tech får de Brexit blues som förtroende diabilder