Toshiba Satellite Pro M300 Review

Toshiba, som byggde en av världens första bärbara datorer, har uppenbarligen ett försprång i loppet för att sätta en bärbar dator på varje skrivbord. AU $ 1210 Satellite M300 är ett steg i rätt riktning, är en blygsam, men hög kvalitet stationär dator till ett rimligt pris.

Design och funktioner, M300 är en blygsam, men stilrena laptop. Klädd i silver och svart, är Toshiba Satellite Pro en fin ser maskin – även med propaganda klistermärken svepta över handledsstödet. Med tanke på behovet för den moderna bärbara för att tjäna som en underhållare när du inte är på jobbet, Satelliten har en inbyggd webbkamera och DVD uppspelning / inspelning programvara. M300 har små högtalare som är typiska för en bärbar dator, men med mycket bra ljudkvalitet. Multimediaknappar och strömbrytaren kan lätt hittas ovanför tangentbordet – rätt mellan högtalarna.

Med en 14,1-tums skärm, väger M300 mycket mindre än vissa bärbara datorer med större skärmar. Är vi de enda som hatar den blanka skärmar på moderna bärbara datorer? Denna funktion kan ge bättre färgkvalitet när du tittar på video, men vi får verkligen peeved när ljuset utanför våra fönster reflekteras på skärmen med en intensitet som överskrider den av den text som vi skriver.

Nycklarna är lite ovanligt i utseende, men attraktiva. Det skulle ha varit bättre att ha de andra funktioner som är markerade med större text och i en annan färg.

Tre USB-portar är närvarande tillsammans med VGA-out, FireWire, modem jack och Gigabit Ethernet. Det finns en Express-kortplats samt en kombinerad läsare för SD, MMC, Memory Stick och xD-kort.

M300 levereras med en mängd olika programvaruverktyg för diskhantering, systemåterställning och säkerhet. Manualen kan också hittas på skivan. Skapa DVD och spelare programvara ingår liksom Acrobat Reader 8 och testversioner av Norton Internet Security 2007 och MS Office 2007. Operativsystemet, som testas, var Windows Vista Business SP1. (Ja, det är service pack ett ut, om du inte visste.)

Tillval för denna maskin inkluderar en portreplikator som har extra USB-portar, DVI och S / PDIF, som ansluts via USB.

Bedömning, som vi förväntade oss, testresultaten alla indikerar bra prestanda när det gäller produktiviteten på kontoret, men något begränsad grafikprestanda från den integrerade Intel 965 chipset (som är inte att säga att du inte kan titta på en DVD på denna maskin). Hårddisk prestanda och allmän processorprestanda är utmärkt. Windows Vista ger maskinen följande prestandaresultat: Processor, 4,9, minne, 4,5, grafik, 3,0, spelgrafik, 3,3, Hårddisk, 5,2.

Batteritiden är inte spektakulära endast tre timmar, men linknande maskiner väntas tugga upp makten. Om du är ute efter en längre livslängd anteckningsbok, har Toshiba gjort det så att du kan byta ut 6-cellsbatteri för en 9-cellenhet. Uppfriskande, specifikationerna hävdar inte mer än tre timmar vi mätt.

En uppsjö av tjänster och garantialternativ finns tillgängliga för dig. Grundnivån är en 12-månaders garanti med kompletterande pick-up och leverans vid service. Garantier kan utökas till tre år och andra alternativ är stöldförsäkring och dataåterställning.

Metoden, Vi använde 3DMark att testa M300 grafikfunktioner, och Sandra Pro för att se hur väl den bärbara processor, minne och drivprestanda klarat under tryck. De -Windows Experience Index “poäng från Vista finns också.

PCMark bedömer maskinens prestanda med specifika poäng ges för CPU, minne, grafik och HDD (hårddisk), vilket ger oss en användbar indikator på prestanda behandlar typiska kontorsuppgifter. Batteriets livslängd testas med batteri Eater (Readers Test), vilket ger poängen mycket liknar Mobile.

Bortsett från rå prestanda, ett antal fysiska designfrågor tas under övervägande. Användbarhetsproblem inkluderar plats (och typ) av portar och knappar samt bildkvalitet (där monitorer finns) och ytterligare programverktyg. Konstruktionselement av intresse är fallet materialkvalitet och enkel att öppna för underhåll och uppgraderingar. Ljudkvaliteten anses också tillsammans med programvara som medföljer Toshiba M300.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator