USA-baserade DroneShield att höja AU $ 7m för ASX debut

Drone upptäckt teknikleverantör DroneShield Limited har öppnat sin börsintroduktion (IPO), i hopp om att höja AU $ 5 till 7.000.000 innan säkra sin plats på den australiensiska börsen (ASX) i juni.

Företaget erbjuder 35 miljoner nya aktier till en teckningskurs om AU $ 0,20 per aktie för att höja AU $ 7.000.000.

Baserat i Delaware, DroneShield äger de immateriella rättigheterna till, och säljer företaget kvalitet sensorer och en egen databas med ljud signaturer.

Företagets systemet upptäcker akustiska signaturer av obemannade (UAV) – eller drönare – som analyseras av en signatur databas, och sedan utfärdar en varning om en annalkande drönare.

Totalt har DroneShield säljas, lotsade och trial-installerat cirka 214 sensorenheter, och dess produkter har installerats eller testas på en rad webbplatser från tredje part, inklusive Boston Marathon 2015 och 2016, den nuvarande statschefen av en G7 nation, en stor amerikansk flygplats, och Office of Homeland Security i en hemlig amerikansk delstat.

“Tills nyligen hade det inte funnits någon kostnadseffektiv kommersiell upptäckt och försvarslösning tillgänglig för regeringar och verkliga kapitalägare. DroneShield ger en sådan lösning,” företaget säger i sitt prospekt.

Företaget leds av VD James Walker och har en rådgivande styrelse som består av: Peter James, den nuvarande ordföranden i styrelserna för ASX-listade Nearmap Ltd och Macquarie Telecom Group, tidigare vice nationella säkerhetsrådgivare för vicepresident Dick Cheney, Dr Samantha Ravitj, Jay M. Cohen, tidigare chef för Naval Research för den amerikanska flottan och US Department of the Navy Chief Technology Officer, Robert Hill, tidigare Australian försvarsminister, tidigare befälhavare för den brittiska fältarmén, generallöjtnant Robin brätten; och Carol A Haave, fd biträdande sekreterare för internationella frågor vid Department of Homeland Security och tidigare biträdande statssekreterare försvars för Counter och säkerhet.

DroneShield LLC bildades i januari 2014 och i november förra året, var DroneShield Limited införlivas. Det fästs sedan upp DroneShield LLC i april.

De nuvarande medlemmarna i DroneShield LLC kommer att äga cirka 80 procent av aktierna i DroneShield Limited efter IPO.

Firman sade den förväntar sig att använda IPO medel för att ytterligare skala DroneShield befintliga teknologi, expandera till nya marknader, och betala någon pågående intellektuell egendom, juridiska, försäkringar, och administrationskostnader.

Moln-baserade mänskliga resurser och rekrytering programvaruleverantör LiveHire öppnade sin IPO förra veckan, i hopp om att höja AU $ 10.000.000 från 50 miljoner nya aktier före säkra sin plats på ASX i juni.

Baserat på IPO emissionskursen, förväntas det att LiveHire kommer att ha ett börsvärde på AU $ 40.000.000 på IPO.

utvecklingsbolag videoteknik Linius Technologies Limited började handlas på ASX denna vecka efter formellt avslutat den omvända övertagandet av Firestrike Resources, en Perth-baserade företaget tidigare involverad i mineralprospektering i Utah, USA.

Linius framgångsrikt höjde AU $ 3.500.000, från 70 miljoner nya aktier i AU $ 0,05 per aktie, vilket ger bolaget en vägledande börsvärde på AU $ 25.600.000.

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?

“Linius utvecklar unik och patenterad teknik inställd på att störa den digitala video värdekedjan Dess ledande produkt -. Världens första video virtualiseringsmotor – är utformad för att erbjuda ett betydande utrymme för att sänka kostnaderna, förenkla arbetsflödet och öka intäkterna för företagskunder,” sade företaget i ett uttalande.

Styrelsen bedömer att notering på ASX kommer att tillåta fler australiska investerare att ta del av företagets tillväxt.

Firestrike är den senaste i en rad av tidigare resurs företag att göra övergången till teknik i 2016.

Förra månaden meddelade junior explorer MinQuest det överge sin verksamhet resurser för att fokusera på australiska tekniken för ansiktsigenkänning, gå med på att köpa smärtlindring app utvecklare EPAT.

Enligt villkoren i avtalet kommer MinQuest emittera 373 miljoner aktier till EPAT aktieägare och kommer även att höja upp till AU $ 500.000 via en interims kapitalanskaffning för att ge rörelsekapital och betala mot transaktionskostnader.

Om transaktionen fortsätta, kommer EPAT få stolen och VD positioner i företaget som en del av tre styrelseposter, medan MinQuest behåller ett par styrelseposter.

Digital identifiering och kontroll fast TikForce slutfört sin omvänt förvärv av Palace resurser i april, med Perth-baserade företaget lanserar på ASX efter att höja AU $ 4.500.000 att slutföra bakdörr notering.

I januari kanadensiska uppgifter bevakningsföretag Zyber Secure Mobile Solutions dök upp på ASX efter slutförandet av en AU $ 3.000.000 bakdörr notering. En vecka senare, teknik och underhållning företag MSM började handel på ASX efter att framgångsrikt höja AU $ 7.000.000 som en del av ett omvänt förvärv av Minerals Corporation.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang