Velpic säkrar AU $ 4m i finansieringen runda att växa verksamheten

Perth e-learning start Velpic har lyckats ta in cirka AU $ 4.000.000 som en del av sin senaste finansieringsrunda.

Baillieu Holst ledde finansieringsomgången, och fick sällskap av privata och institutionella investerare inklusive Sanlam och anpassning.

Tony Gandel – son till miljardären fastighetsutvecklaren John Gandel, känd som ägare av Melbournes Chadstone Shopping Centre – har också utsetts till en av de uppbackare.

AU $ 4.000.000 kommer under AU $ 5.000.000 företaget hade ursprungligen tänkt att ta upp i investeringar, men VD Russell Francis berättade webbplats som avsikten var verkligen höja någonstans mellan AU $ 3.000.000 och AU $ 5 miljoner.

“Tre var det minsta vi hade att få för att följa, och med fem vi bara hade att sätta ett tak för det någonstans och så det inte ser ut som vi samlades pengar för någon gammal anledning. Vi gjorde cartwheels när vi fick AU $ 3 miljoner, och när det fortsatte att strömma genom närmare $ 4 miljoner, var vi oerhört glada “, sade han.

På tal om företagets nästa steg, Francis sa: “Vi har redan byggt en produkt, vi har redan fått intäkter kommer genom dörren, så detta är inte FoU pengar, är dessa pengar att faktiskt göra marknadsföring och få ut där, och etablera vår ostkust närvaro främst.

Han tillade att företaget också kommer att använda medel för att öka antalet medarbetare.

I juli meddelade Velpic det omvända övertagandet av International Coal, en affär värd AU $ 5.200.000 som ett sätt att underlätta tillväxten av företaget. Velpic räknar med att lista på börsen i Australien i slutet av oktober som en följd av detta.

Under de senaste 12 månaderna har företaget rapporterat en omsättning på AU $ 2 miljoner 30 procent tillväxt, och har tillskrev detta till betjänar kunder som Alcoa, AHG, Westrac och Ausdrill.

Som en del av att växa företaget, var tidigare Xero verkställande Leanne Graham också nyligen utsetts till bolagets styrelse.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet