Vi kommer att passera mer av NBN fiber än Labor gjorde: Turnbull

Kommunikationsminister Malcolm Turnbull har gått till attack mot påståenden om att den nya koalitionsregeringen har avstannat utbyggnaden av fiber-to-the-lokaler National Broadband Network (NBN), som anger att nätverket kommer att passera flera lokaler med fiber i slutet av juni 2014 än har gått hittills.

Ministern har mött kritik från Labor över en upplevd avmattning i bygg ansträngningar på NBN eftersom koalitionen tog regeringen i september, med nätverket, endast passerar 2.000 lokaler för september månad.

NBN Co och Turnbull skyllde nedgången på gropen och kanalsaneringsarbetet sparka igång igen efter asbestfrågor tidigare i år, och på svårigheter med Tasmanian konstruktion partner Visionstream, som nu ber om mer finansiering, att slutföra sitt befintliga avtal.

Idag, Turnbull och NBN Co verkställande stol besökte Western Sydney förorten Blacktown för att bevisa att NBN fortfarande rullar ut. I en video som lagts till Turnbull YouTube sida, sade ministern att dubbla lokalerna kommer att vidarebefordras av fiber i slutet av juni än vad som för närvarande förs i dag.

NBN Co fortskrider, 12.000 lokaler fattades förra veckan. Vi har utfärdat konstruktionsanvisningar för fler lokaler, dubbelt så många lokaler föras senast den 30 juni nästa år som NBN Co har gått hittills “, sade han.

“Så påståendet att NBN utbyggnaden har stoppats eller saktat är helt enkelt inte rätt.”

Enligt, statistik släpptes av NBN Co denna vecka, har nätverket hittills klarat 304,840 lokaler fiber, med 232.017 av dem kunna beställa en tjänst.

Turnbull kontor klargöras att NBN kommer att ha passerat 450.000 industriområden premised i slutet av juni. NBN har för närvarande passerat 237,324 industriområden lokaler, med 164.501 kunna beställa en tjänst.

Företaget idag visades också kort i New South Wales högsta domstol för en riktningar höra till, det mål mot den av Telstra, över fordringar som NBN Co felaktigt har värderas AU $ 11 miljardaffär. Förhandlingen varade bara en minut, med rättvisa David Hammerschlag ställa in en annan utfrågning för fallet den 13 december.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Telstra söker 120 frivilliga uppsägningar på grund av SDN omskolning

ACCC söker bidrag på konkurrenseffekter av OTT, NBN, mobildata