Virgin Mobile meddelar musikstreaming partnerskap

Teleoperatör Virgin Mobile siktar på att konkurrera med Vodafones Spotify och Telstras Apple Musik partnerskap genom att underteckna ett avtal för att få kunder tillgång till musiktjänsten Guvera.

Enligt Virgin, erbjuder den australiska ägda Guvera “obegränsad musik utan abonnemangskostnader”, vilket innebär att den enda kostnad som kommer att vara de uppgifter som används för att strömma tjänsten.

För att bekämpa vad man kallar “uppgifter drain”, dock telco meddelade också planer på att börja erbjuda en bonus 1 GB data varje månad till befintliga och nya abonnemangskunder, vilket bolaget motsvarar 21 timmars strömning, eller 407 musikspår.

“Det nya partnerskapet med Guvera och lanseringen av ONE B1G GIG är nästa steg i vår strävan att göra mobil bättre,” Virgin Mobile vd David Scribner sade i ett uttalande.

Vi har lyssnat till massorna och löste problemet som skrämmer bort de flesta användare: Data avloppet. 1GB går långt – i själva verket, 1 GB ger dig tillgång till 407 låtar, eller upp till 21 timmar musik på Guvera. Detta är trygghet för musik streamers. Vi har inte bara försett våra kunder med tillgång till en underhållning plattform, men erbjöd dem gratis bonus data för att stödja sin mobilanvändning.

Bonusen 1 GB data kommer automatiskt att läggas under fakturering inom 48 timmar efter en kund att ladda ner Guvera appen mellan 8 oktober och den 30 april, som förbinder det med deras mobilnummer, och aktivt strömma musik över mobilnätet varje månad.

När en kund överstiger deras månatliga nedladdning ersättning, dock kommer streamingtjänsten ut på extra dataanvändning.

Guvera, med huvudkontor i Guldkusten och bildades 2008 genom investerare finansiering, lanserade sin Android och iOS-appar i 2012, och förra året tecknat avtal för sin service till komma förinstallerade på Lenovos mobila enheter.

Tjänsten har mer än 15 miljoner användare över hela världen och är verksamt i över 20 marknader, berättade bolaget webbplatsen i ett uttalande.

Guvera VD Darren Herft sade partnerskap med Virgin skulle förbättra Guvera position på den starkt konkurrensutsatta marknaden australiska streamingtjänster.

“Guvera partnerskap med Virgin ger oss tillgång till en mycket engagerad publik av musikälskare i slutändan öka vår medlemsbas och fortsätter vår fart i den australiensiska marknaden”, säger Herft.

Guvera har nu över 15 miljoner globala användare, och partnerskap som detta spela en viktig roll i att bygga upp medvetenhet om vad vi kan erbjuda, både i termer av en kvalitet lyssnarupplevelse och en innovativ plattform för varumärken att annonsera.

Detta partnerskap exemplifierar vad Guvera kan göra i samarbete med telekombranschen, och vi är glada över att införa denna modell till mer än 20 utländska marknader som vi är verksamma i.

Rival telco Telstra, som shuttered dess MOG musikstreamingtjänst i juli, erbjuder liknande 12-månaders abonnemang till Apple musik för sina abonnemangskunder.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

“Vi kommer att ge australiska musikälskare en stor musikupplevelse som enda telco i Australien att erbjuda Apple musik,” VD för Telstra meddelade Andrew Penn under bolagets FY15 resultat ringa i augusti.

Likaså Vodafone Australien nyligen uppdaterade data fokuserade AU $ 60, AU $ 80 och AU $ 100 Röd post-paid mobil planer är nu inklusive 6- till 12-månaders Spotify eller Stan abonnemang.

“Vodafones kunder älskar data och vårt nätverk byggda för streaming. Vi har sett deras användning fördubblas under de senaste 12 månaderna”, säger Vodafone Australia Chief Marketing Officer Loo Fun Chee.

Våra planer bevisa att du inte behöver spendera stora för att få den information du behöver.

Vodafone Australien första samarbete med Spotify för ett år sedan, vilket gör sina kunder att använda sina data ersättning för att strömma musik utan reklam från tjänsten katalog.

Vårt samarbete med Spotify ger verkligen vår 4G-nät till liv, “Stephen Smyth, Vodafones chef för post-paid mobilt, sade i oktober förra året.” Våra kunder kommer att kunna göra det mesta av Spotify Premium, som ger möjlighet att ström, hitta och dela musik, på begäran, på vilken enhet som helst, helt utan reklam.

Virgin efterhand planen prissättning och data utsläppsrätter är nu i linje med sina konkurrenter i telco utrymme, med Optus, Virgin och Vodafone alla ger 500 MB för AU $ 40 per månad och 3 GB för AU $ 60 per månad.

Optus har ännu inte erbjuda en streamingtjänst partnerskap.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga