Virgin Mobile tillbaka efter strömavbrott

Virgin Mobile har meddelat att tjänster är tillbaka upp efter en kort avbrott på torsdag morgon, även om användarna kan behöva starta om sina telefoner för att ringa samtal.

Den teleoperatör som grossist Optus “4G-nät, sade att frågan endast påverkat vissa av sina kunder, med dessa användare att kredit deras tillgång avgift för dagen i skadestånd.

“Nätverket frågan upplevs av vissa kunder i morse är nu löst, men kunderna kan behöva stänga sin telefon och slå på den igen för att få tillgång till nätverket” Virgin sade i ett uttalande.

Vi ber om ursäkt för förlusten av tjänsten, vi vet hur viktigt det är att vara ansluten. Vi kommer att noggrant undersöka frågan och kommer att kreditera alla berörda kunder deras tillgång avgift för dagen i dag.

Virgin revision kommer en dag efter TPG ägda teleoperatör iiNet upplevt en landsomfattande strömavbrott över dess röst, e-post och kontaktcentertjänster på grund av ett “allvarligt fel”.

iiNet kunder på onsdag haft svårigheter att nå kontaktcenter, samt med hjälp av e-post och rösttjänster.

TPG har sedan dess återställda tjänster.

Kyrkoherde telco Telstra tvingades genomgå en omfattande nättjänster översyn efter sig upplevt tre avbrott i början av detta år.

Telstra kunder utsattes för tre avbrott under en period av sex veckor: Den första den 22 februari, vilket påverkade kontantkort och betalas i efterhand mobila tjänster och orsakades av “pinsamt mänskliga faktorn”, den andra den 17 mars, vilket innebar en timmar- långa nationella mobildata och röst avbrott och den tredje den 22 mars, vilket var en mindre röstavbrott.

Telstra har sedan förbundit sig att tillbringa en extra AU $ 50.000.000 att förbättra övervakning och återhämtningstider för dess nätverk. Av detta AU $ 50 miljoner AU $ 25.000.000 kommer att spenderas på att installera övervakningsutrustning och verktyg för förbättrad trafikinformation i realtid övervakning, medan den andra hälften kommer att gå till att förbättra återhämtningstiden för nätet.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst