Vita huset utser riskkapitalist som ny FCC ordförande

Efter rykten cirkulerade tidigare i veckan, har Vita huset som heter en ny ordförande för Federal Communications Commission.

President Obama har utsett Tom Wheeler, en tidigare lobbyist för kabel och trådlöst handelsgrupper samt vd för kärn Capital Partners, som nästa FCC ledare.

Även tidigare utsedd av president Obama att presidentens Intelligence Advisory Board, inkluderar Wheeler CV fungerar som ordförande för National Cable Television Association 1979-1984 samt ledande VD för ett antal teknik startups.

Han tjänade som också som VD för Cellular Telecommunications & Internet Association (CTIA) fram till 2004.

Wheeler ersätter Julius Genachowski, som meddelade sin avgång, mitt i en omdaningen omfattar andra kommissions styrelseledamöter i mars.

Nominerad av president Obama i 2009 fokuserade Genachowski ambetstid främst på utvecklingen av bredbandsteknik.

I kommentarer till hans personal vid den tiden, säger Genachowski att FCC “laid mer fiber i USA i vart och ett av de senaste två åren än under något år sedan 2000, och den genomsnittliga bredband nästan fördubblats sedan 2009.”

Wheeler nominering är fortfarande föremål för godkännande av den Förenta staterna senaten.

En av Wheeler första punkterna på dagordningen skulle sannolikt ha något att göra med T-Mobile nu att landets fjärde största trådlösa leverantör, har slutfört sammanslagningen, med landets femte, MetroPCS.

Bild via kärn Capital Partners

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Brasilianska Paralympians dra nytta av teknisk innovation

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze