Vividwireless lanserar Huawei 4G trådlöst modem på Optus nätverk

Hem trådlös anslutning leverantör Vividwireless har lanserat sin nya modem, spruiking obegränsad data ersättningar och möjligheten att plug and play direkt med erbjudandet.

Värdera “enkelhet”, Vividwireless säljer endast en enhet med SIM förinstallerats av företaget självt.

“Detta är den tredje teknik iteration för vårt företag”, Claude Brown, chef för Vividwireless, berättade media på onsdag eftermiddag.

Vi tror att det ger en lösning för konsumenter som är till skillnad från någon annan lösning där ute för hem internet.

Enheten är byggd av kinesiska nätverk teknik jätte Huawei, och körs på Optus 4G-nät.

“Optus har redan rullat ut ett LTE 4G-nät över hela landet. Vi använder detta nät”, sade han.

Vårt nätverk använder spektrum eller radiofrekvenser som finns i storstadsområden.

Enheten körs på 2300MHz spektrum frekvensbandet, som Brown sade möjliggör “bästa prestanda för data”, men företaget är begränsad till endast verksamma i storstadsområden på grund av licensregler.

“Vi har en licens från regeringen att driva våra tjänster och det är bara i storstadsområden”, förklarade Brown.

På landsbygden, någon annan innehar licensen.

Vividwireless gör genomdriva en hastighet tak på 10 Mbps nedladdning och 1 Mbps uppladdning, dock med Brown sade att det var en “bra kompromiss” mellan strypnings antingen uppgifter bidrag eller hastigheter för kunderna.

Modemet själv kostar AU $ 199 för dem som använder den på en månad för månad basis utan inlåsnings kontrakt, och säljs via Harvey Norman, de goda, och Vividwireless egen webbutik. Alternativt kostar AU $ 89 per månad för obegränsad data AU $ 59 för 40 GB data per månad, eller AU $ 29 för 10 GB data per månad.

Vividwireless först lanserat ett Huawei WiMAX-nätverk i Perth, Western Australia, 2010 med obegränsad planer på hastigheter runt 5MBps. Det var sedan köpte ut av Optus för AU $ 230.000.000 år 2012.

Optus vid den tidpunkten sade förvärvet skulle bättre placera den att lansera 4G-tjänster, eftersom det plockas upp 98MHz spektrum i 2,3 GHz frekvensband som ett resultat av att köpa Vividwireless.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

“Förvärvet av Vividwireless kommer att ge Optus en betydande ökning av nätkapaciteten att ta itu med nästa våg av datatillväxt som är precis runt hörnet,” då-Optus vd Paul O’Sullivan sade vid den tidpunkten.

Genom att integrera i vår nuvarande 4G utbyggnaden kommer vi att kunna ge ökade mobila hastigheter för våra kunder i storstads Australien.

För två år sedan Optus vice VD för mobil teknik Andrew Smith berättade webbplats som i rulla ut sin tidsdelad duplex long-term evolution (LTE) nät i det spektrumbandet hade telco har lister runt Vividwireless WiMAX fickor, och partitionering spektrumet i vissa områden.

“Det finns små fickor, men vi har Refarmed runt dem, så att vi faktiskt kan vända upp 2.3GHz bandet,” Smith sade i februari 2014.

Vår 2.3GHz bandet har rullat ut i nästan ett år nu och vi har kunnat vända den upp det, eftersom vi kan dela upp spektrumet för att se till att det finns tillräckligt med utrymme för våra 4G verksamhet.

Från och med i år, är Vividwireless nu körs ut Optus “4G-nät i fem huvudstäder.

Optus har tidigare sagt att från och med januari 2016 når sitt 4G-nät 92 procent av den australiensiska befolkningen.

Enligt en OpenSignal rapport från förra veckan, har Optus ett 4G tillgången på 73,4 procent av tiden, en genomsnittlig 4G nedladdningshastighet på 19.18Mbps och 4G latens av 51.88ms.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga