Vodafone AU förlorar marknadsandelar som Telstra, Optus upphov: Kantar

Marknadsundersökningsföretaget Kantar har publicerat den senaste statistiken på mobilmarknaden andel i Australien, avslöjar att Vodafone Australia, Virgin Mobile och TPG har alla förlorade kunder medan Optus och Telstra har vuxit abonnentnummer.

Telstra har nu 41,1 procent total marknadsandel, säger Kantar, upp från 39,7 registreras förra året procent trots sina tre nätverksfel. I förbetalda, håller det 41,7 procent av marknaden, en ökning med 4,1 procentenheter jämfört med föregående år, i efterhand, det har 43,6 procent, en ökning med 1,2 procentenheter, och inget kontrakt, håller den 30,1 procent, en minskning med en procentenhet.

Optus registrerades som har 22,7 procent av den totala mobilmarknaden i slutet av mars, efter att ha ökat med 1,4 procentenheter. Prepaid förblivit densamma, på 21,5 procent, medan efterhand ökade med 2 procentenheter, upp till 24 procent, och inget kontrakt steg med 3,8 procentenheter till 20,6 procent.

Vodafone Australien, under tiden, sjönk med 1,3 procentenheter av den totala marknadsandel ned till 15,2 procent. I kontantkortssegmentet, det förlorade 1,4 procentenheter i marknadsandel ned till 14,2 procent, i efterhand, det förlorade 1,3 procentenheter ner till 16,5 procent, och i inget kontrakt förblev det samma, på 12,3 procent.

Virgin Mobile också förlorat kunder: Den rymmer nu 5,6 procent total marknadsandel, ned från 6,5 procent förra året, 3,5 procent av förbetalda marknadsandel, en minskning med 2,6 procentenheter, 6,8 procent i efterhand marknadsandel, upp med 0,3 procentenheter, och 6 procent no-kontrakt marknadsandel, en minskning med 1,6 procentenheter.

TPG totala marknadsandel uppgick till 2 procent, ned från 2,8 procent förra året. Det förlorade 0,7 procentenheter i kontantkortssegmentet ner till bara 0,8 procent marknadsandel, 1,2 procentenheter i post-paid, ned till 1,4 procent av marknaden, och 2 procentenheter på något kontrakt, ner till 6,8 procent marknadsandel.

Amaysim förblev relativt stabil under året, förbättra sin totala marknadsandel med 0,5 procentenheter, liksom AldiMobile, som fick 0,1 procentenhet. Andra mobila virtuella nätoperatörer (MVNO) stod för 7,5 procent av den totala marknadsandelen, 6,9 procent av kontantkort, 6,4 procent av post-paid, och 13,8 procent av no-kontrakt, med förluster över hela linjen.

Sammantaget kontantkort och betalas i efterhand båda förlorade kunder som valt inga kontrakt. Den sistnämnda kategorin återigen upplevt tillväxt, klättring med 4,8 procentenheter och står nu för 14,3 procent av den totala mobilmarknaden.

Kantar förklarade att tillväxten i Amaysim och MVNO var på grund av deras stöd för användning av streamingtjänster. Företaget tillskrivs också stiga i Optus kundnummer till mer generösa uppgifter inneslutningar.

Klagomål till Telekommunikation ombudsmannen (TIO) om Optus har stigit tillsammans med sina kundnummer, dock, i klagomålsstatistiken för januari-mars 2016 högst i förhållandet klagomål var återigen Optus, som såg 7,9 klagomål per 10.000 SIO. Detta signalerade ett hopp på 33,9 procent jämfört med föregående kvartal, eller 8,2 procent jämfört med föregående år.

Telstra hade den näst högsta andelen klagomål med 6,4 per 10.000 SIO. Detta utgjorde en 30,6 procentig ökning av klagomål sedan oktober-December 2015 kvartalet, även om en 7,2-procentig minskning jämfört med föregående år.

Vodafone har varit relativt stabil under kvartalet, en ökning med 5,7 procent jämfört med föregående kvartal till 3,7 klagomål per 10.000 SIO – men en betydande minskning med 57 procent jämfört med föregående år.

Amaysim hade bara ett klagomål per 10.000 SIO, även om detta signalerade en ökning med 42,9 procent från föregående kvartal 0,7. Det var emellertid också en minskning med 33,3 procent från förra årets 1,5 klagomål.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga