Vodafone dumpar NZ roamingavgifter, samarbetar med Qantas

Vodafone Hutchison Australien har meddelat att det kommer att ge fri roaming till Nya Zeeland för de närmaste 12 månaderna, med Telco teaming också upp med australiska flygbolaget Qantas på bonuspoäng och resenärer erbjudanden.

I ett försök att locka fler kunder, kommer fri roaming alternativet se Vodafone avstå från sin vanliga AU $ 5 per dag avgift för kunder att använda deras normala månadsdata, samtal och meddelanden i NZ som en del av en “pilot” tills 1 Februari, 2017 .

Enligt Vodafone Australien Chief Marketing Officer Loo Fun Chee kommer telco att överväga att lägga till andra länder till dess fri roaming lista under det kommande året.

“Det är hela anledningen till att vi gör denna studie för 12 månader: För att verkligen förstå hur kunderna verkligen tar det på och hur kunderna använder det, och vi vill se hur trafiken går”, säger Chee.

Vi kommer definitivt överväga det, men det är verkligen den första piloten för oss.

Med Vodafone den näst mest använda mobilnät över hela världen, kan det potentiellt medföra fri roaming erbjudanden till alla länder där det äger nät, däribland Storbritannien, Tyskland, Sydafrika, Indien, Spanien, Tjeckien, Grekland, Albanien, Ungern, Irland, Italien, Malta, Nederländerna, norra Cypern, Portugal, Rumänien, Turkiet, Egypten, Lesotho, Tanzania, Moçambique, DR Kongo, Qatar, och Ghana. Det har också minoritetsandelar och partnernätverk i mer än 40 länder.

“Vi kommer att fortsätta göra mer av det”, säger Stephen Smyth, Vodafone chef för konsumentprodukter, med hänvisning till att föra fri roaming till fler regioner.

Vodafones Red post-paid planer erbjuda AU $ 5 per dag roaming till 52 länder, vilket gör det möjligt för kunderna att använda sina vanliga månadstraktamentena över hela världen, och har erbjudit detta australiska resenärer i NZ sedan 2013.

Som jämförelse, Australiens åligger teleoperatör Telstra i december inför kritik från kunder efter beslutet att vandra sin globala roamingavgifter under julhelgen.

Telstra hade meddelat beslutet att tredubbla sina överskott dataavgifter för många turistorter, men efter hundratals kunder smällde offentligt beslutet Telstra vd Andrew Penn ändrade beslutet.

“Gott ledarskap innebär att erkänna när det är rätt att ändra beslut eftersom det är det rätta för våra kunder. Prishöjningar är ofta nödvändiga och jag förstår helt varför de lag som tar hand om våra produkter gjort de förändringar som de gjorde,” Penn sa i en blogginlägg.

Men de inte sitta bra med mig, kunderna klart berättade samma sak, så det är mitt ansvar att agera på uppdrag av våra kunder.

Som ett resultat, Telstra skrotas de tidigare meddelade skjutande dataavgifter – som var att öka från 3c till 10c per 1 MB – samtidigt som den ökning av databidrag 50 procent på dess Travel passerar till en större pool av länder.

Telstra har arbetat hårt på att ta bort smärtan punkten för internationell roaming med införandet av Travel pass som gör att använda en mobil utomlands mer prisvärd och förutsägbar.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

När det gäller samarbetet med Qantas kommer Vodafone ge 15.000 Qantas bonuspoäng till Vodafones kunder när de ansluter, förnya eller uppgradera sina 24-månaders Red planen.

I vad som kallas Smyth en “övergripande djupa Communications Alliance”, Vodafones Qantas röda planen kommer att se kunderna får de vanliga inneslutningar, men i stället för att välja mellan en Spotify, Stan, eller Fairfax abonnemang, kan de välja att tjäna Qantas bonuspoäng.

“Vodafone är fast besluten att se till att våra planer erbjuder det bästa värdet och de inneslutningar som är viktigast för kunderna”, säger Vodafone chef för försäljning Ben McIntosh.

Möjligheten att tjäna Qantas poäng, som kan lösas in på resor, shopping, och en mängd andra spännande erbjudanden, ger konsumenterna en annan anledning att välja Vodafone och belönar våra befintliga kunder för deras lojalitet.

Qantas kommer även att erbjuda kontantkort telefoner och SIM ombord vissa internationella flygningar som flyger till Australien genom sin tullfria in-flight magazine.

SIM ställer resenärer tillbaka av AU $ 40, och ger 4 GB data, obegränsade samtal och meddelanden till australiensiska nummer, obegränsad gratis internationella samtal till Kina, Nya Zeeland, Singapore, USA, Storbritannien, Indien, Sydkorea, Hongkong, Malaysia och Thailand, och 90 minuter av internationella samtal till andra länder.

Resenärer kan också välja att betala AU $ 60 extra att lägga till en Android 3G smartphone som är låst i Australien till Vodafones nät samt en bärbar laddare, till SIM-erbjudande.

Affären kommer också att se Vodafone tillhandahålla mobila tjänster till Qantas personal.

Telco har dessutom uppdaterat sina förbetalda planer, erbjuder nu 3GB och 8 GB data på AU $ 30 och AU $ 40 omladdningar, respektive, med AU $ 50 laddar ger en bonus 3 GB data till den 1 maj.

Obegränsad internationella samtal till 10 länder erbjuds även, liksom förmågan att rulla över upp till 15 GB oanvända data varje månad.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga