? Vodafone Foundations DreamLab app för att hjälpa cancerforskningen

Vodafone Foundation och The Garvan Institute of Medical Research har lanserat som en del av ett treårigt partnerskap med DreamLab smartphone app i ett mål hjälpa snabbspår cancerforskning.

Designad av B2Cloud, DreamLab – ursprungligen funnits tillgängliga för nedladdning på Android med planer som redan pågår för lansering på iOS – har byggts för att förvandla alla smartphone till en superdator, har Vodafone hävdat.

När en smartphone är ansluten och är fulladdat, hämtar DreamLab appen automatiskt en liten del av de genetiska sekvens profiler som de Garvan Institute butiker på Amazon Web Services lokalt värd moln. Informationen bearbetas sedan, och resultaten skickas tillbaka till Garvan forskare, som de kan använda som en del av sin forskning.

Inom den fria app, användare har möjlighet att välja vilken cancerforskning de vill stödja – bröst-, äggstocks-, prostata och pankreas – innan du väljer hur mycket mobildata de vill använda per månad, med början vid 50 megabyte. Vodafone har åtagit sig att avstå från avgifter för data på uppdrag av sina fem miljoner kontantkort och abonnemangskunder.

Lanseringen av appen kommer efter två år i vardande, som också rättegången mot en stationär version.

Vodafone Australien VD Inaki Berroeta berättade webbplatsen företaget letar alltid efter nya sätt att hur det bäst kan använda sitt befintliga nätverk.

När vi hörde om de utmaningar som Garvan Institute var med när det gällde att köpa datorkraft för att göra allt detta dataintensiv forskning, det är då vi tänkte på vad händer om vi anslutna miljoner smartphones som är inaktiva på natten, och vi skapar detta superdator.

Vi kunde ha [begagnade datorer], men med tanke på de miljontals smartphones som är anslutna till vårt nätverk, det finns mycket mer datorkraft än en dator. Du kan också se i dag en smartphone har en datorkraft som är nästan ekvivalent med en dator.

Andrew Giles, VD för Garvan Institute of Medical Research, förklarade att den första målet kommer att vara att se 100.000 smartphone-användare driva upp DreamLab app, som förväntas bidra till att kritan uppgifter 3.000 gånger snabbare än den nuvarande takt, och bidra till att hantera institutets största utmaning.

“Crunching siffror är vår största utmaning just nu -.. Så detta kommer att påskynda otroligt Ju mer vi får, desto fortare kommer vi att gå eftersom det finns så mycket data Den fullständiga humana genomet är en fantastisk fil av sig själv, men för tillfället har vi fokuserar på saker som vi vet … men det finns andra gener vi inte avsätta tid ännu, men det innebär att människor kan göra det medan det sover “, sade han.

DreamLab app blir någon smartphone till en superdator,. (Medföljer)

Enligt John Mattick, verkställande direktör för Garvan Institute of Medical Research, är institutet för närvarande genererar mellan en till två petabyte data per år.

“[Detta är] bara kommer från maskinerna innan vi kommer till analys. Uppgifterna om enskilda genos måste matchas av data från sina medicinska data för att förstå deras genetiska sekvensering”, sade han.

“Framtiden för medicinsk forskning, är framtiden för vården kommer att handla om användningen av data och ursprungligen vi måste förstå dessa data och skillnaderna i den genetiska profil … och vi behöver en enorm processorkraft.”

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, moln, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Giles tillade att institutet räknar med att göra ytterligare besparingar, med tanke på att detta program kommer att innebära att det inte kommer att behöva köpa en superdator.

Det handlar mer om vad vi inte kommer att behöva spendera. Vi har gjort en del framförhållning [baserat på] vår budget, våra IT räkningar är enorma, våra lagrings räkningar är enorma, så om detta verkligen blir av det kan vara tiotusentals [dollar], eller hundratusentals om saker och ting gå riktigt bra. Vi ägs av University of New South Wales, så självklart att vi är en del av det, men det är fortfarande dyrt “, sade han.

Dessutom meddelade Vodafone att det kommer att begå AU $ 400.000 över tre år till The Garvan Institute of Medical Research för att ytterligare bidra med cancerforskning.

Under sina halvårsresultat för 2015, Vodafone fortsatte att spela in en nettoförlust på AU $ 183.600.000, upp 13,3 procent jämfört med AU $ 158.600.000 förlust under samma period föregående år.

Vodafone Australien James Marsh på tiden tillskrivas bolagets förlust till anskaffningskostnader, utbudet av billigare internationella samtal och data alternativ för kunderna, en högre skuld på grund av ett antal av sina skulder hålls i osäkrade dollar och ökad konkurrens.

“Vi har sett ett steg upp i konkurrens över både mobiloperatörer och MVNO, särskilt i kontantkort”, sade han.

Vår säsongsmässig nedgång, men har varit på sin lägsta nivå under många år, och vi är i en bra position för tillväxt i H2.

Vi ser att [kundbas] växer framöver.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet