Vodafone humle på vald backwagon för mobila blackspot kampanj

Vodafone Australia uppmuntrar de som bor i regionala och avlägsna områden för att använda den kommande federala valet att övertala sina lokala kandidater via sociala medier av “brådskande behovet” för större mobila blackspot finansiering.

Val, konkurrens, och pålitlighet för teletjänster för dem som bor i regionala områden är fortfarande inte tillräckligt, enligt Vodafone strategidirektör Dan Lloyd, med mer pengar behövs innan mobilblackspot program som även detta kommer ut.

“Det är dags för australier i regionala och landsbygdsområden för att sända ett tydligt budskap till sina lokala parlamentsledamöter och kandidater att åtgärder behöver vidtas för att avsluta den mobila klas mellan städer och landsbygd och regional Australien”, säger Lloyd.

Alltför länge, småföretag, jordbrukare och familjer i regionala områden har varit tvungna att stå ut med opålitliga täckning, brist på val av leverantör, eller båda, medan människor i de större städerna njuta världsklass mobila tjänster och stark konkurrens.

Med 10.000 kända mobil i hårt i den regionala Australien, kommer den befintliga Mobile Black Spot programmet endast göra en begränsad skillnad och behöver byggas ut för att ta tjänster upp till noll.

Forskning av den australiska kommunikation och media myndigheten förra månaden visade att bara 37 procent av fjärr australier åt internet via smartphone i juni 2015. Som jämförelse användning i större huvudstäder uppgick till 60 procent.

Lloyd tillade att samhällsomfattande tjänster (USO) – som mandat Telstra som fast telefon tjänsteleverantör sista utväg, ger Telco hundratals miljoner dollar varje år för installation och underhåll av fasta tjänster – bör också har sin finansiering omfördelas till den mobila blackspot programmet, ett argument som Vodafone Australien VD Inaki Berroeta tidigare har gjort.

“AU $ 300.000.000 ges till Telstra varje år genom USO att upprätthålla en föråldrad kopparnät och telefonautomater i regionala områden kan vara mycket bättre spenderade” Lloyd argumenterade.

Om vissa USO medel avledas till en permanent mobil Black Spot programmet skulle fler australier på landsbygden och regional Australien gynnas av ökad täckning och val.

Med den federala valet närmar sig snabbt, är det nu dags för regionala samhällen att sända ett tydligt budskap om att de förtjänar en bättre affär på mobil telekommunikation.

USO står nu inför regeringens reform tack vare den regionala tele Independent Review, vilket gjorde 12 rekommendationer om hur regeringen kan förbättra regional tillgång till telekomtjänster till hävstångs anslutning för företag, utbildning, hälsa och personliga ändamål.

Den första omgången av mobila blackspot finansiering öppnades i december 2014 med Telstra och Vodafone säkra AU $ 185.000.000 i statlig finansiering för att bygga eller uppgradera 499 mobilmaster i hela Australien. Vodafone kommer att bygga ut 70 av dessa mobilmaster.

Vodafone påslagen sin första mobilmast vid White Rock Wind Farm nära Glen Innes, i New England regionen av New South Wales, i december, och kommer också att medföra täckning till Manildra, Cargo, Molong, Elsmore, Invergowrie, White Rock Mountain, och Manna Mountain, NSW, Buckland, Bothwell, och Swansea, Tasmanien, och Stenbocken motorväg och Cooyar, Queensland, i slutet av juli.

Regeringen meddelade den andra omgången av sin mobila blackspot program i början av december, vilket ger en ytterligare AU $ 60.000.000 att ge bättre teletäckning till regionala områden. Berroeta har sedan bekräftat att Vodafone planerar att delta i omgång 2 i programmet.

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Vodafone push i regionala telekommunikation har sett det utöka sitt 4G-nät i hela landet genom att köpa AU $ 68.000.000 värde av 1800MHz spektrum och omfördelning dess 850MHz frekvensband för att få täckning för regionala och storstads Queensland, NSW, och Australian Capital Territory, partner med den regionala Australien Institutet och australiska vice premiärminister Barnaby Joyce på att släppa en rapport om regionala telekommunikation baserade på en fallstudie av Northern Inland, NSW, i april, driva M2M som ett svar för jordbrukare i februari, och partner med National Farmers ‘Federation att utveckla en online-plattform för jordbrukare som en del av ett försök att “digitalt omvandla” jordbruksindustrin i december.

Vodafones 4G-nät täcker nu 95,3 procent av den australiensiska befolkningen, eller 23 miljoner människor, en 40 procent ökning av nätverkets storlek under de senaste fyra åren.

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow