? Vodafone huvuden för New England med mobil blackspot utrullning

I sin senaste uppdatering av den federala regeringens mobila blackspot utbyggnad program, har Vodafone meddelat att man har slutfört byggandet av en mobil basstation vid Invergowrie nära Armidale i nordvästra New South Wales.

Med den nya basstationen, kommer Vodafone att bygga totalt 26 nya platser i New England området, varav 18 kommer att rullas ut i den första omgången av den mobila blackspot programmet och ytterligare åtta enligt Vodafones egen AU $ 2.000.000 investering .

De 18 platserna i den mobila blackspot programmet är Attunga, Barraba, och Bruxner Highway som kommer att ha två platser, Duri, Elsmore, Fossickers Way, Hallsville, Invergowrie, Manilla, Moonbi, Mount Carrington, Oxley Vale, Piallamore, Spring Mountain Road, som har varit i drift sedan december 2015 Tamworth, Walcha, och Westdale.

Samtidigt har ytterligare åtta Vodafone-investerade platser är Tamworth Showgrounds, South Tamworth, West Tamworth, Taminda, Tamworth Golden gitarr, Rushes Creek, Bendemeer och Kootingal.

I maj meddelade Vodafone att det skulle investera totalt AU $ 9.000.000 av sin egen finansiering för att bygga ut ytterligare 32 mobila basstationer i NSW, Queensland, Western Australia och Tasmanien utöver regeringens mobila blackspot program. De flesta av de platser kommer att vara i drift i slutet av 2016, och alla kommer att vara på luft i slutet av 2017.

Vodafone teknikchef Benoit Hanssen sade att den nya webbplatsen, som kommer att vara i drift i början av augusti, förväntas ge 108 kilometer värde av täckning till mer än 400 bostäder.

“Detta innebär att människor som reser mellan Invergowrie och Armidale via Bundarra Road kommer att få pålitlig service på Vodafones nät”, sade han.

Täckning från denna webbplats kommer också nå Saumarez Dammar och Arding, ner mot New England Highway.

Genom denna webbplats har vi faktiskt kunnat ta itu med två platser på den nationella databasen rapporterade mobila svarta fläckar på Invergowrie och Arding.

Slutförandet av Invergowrie följer på när Vodafone påslagen sin första mobilmast vid White Rock Wind Farm nära Glen Innes, i New England i december förra året, och kommer att ge täckning till Manildra, Cargo, Molong, Elsmore, Invergowrie, White Rock Mountain och Manna Mountain, NSW, Buckland, Bothwell, och Swansea, Tasmanien, och Stenbocken motorväg och Cooyar, Queensland, i slutet av juli.

Den första omgången av mobila blackspot finansiering öppnades i december 2014 med Telstra och Vodafone säkra AU $ 185.000.000 i statlig finansiering för att bygga eller uppgradera 499 mobilmaster i hela Australien. Vodafone kommer att bygga ut 70 av dessa mobilmaster.

Regeringen meddelade den andra omgången av sin mobila blackspot program i december förra året, vilket ger en ytterligare AU $ 60.000.000 att ge bättre teletäckning till regionala områden.

På senare tid, lovade omval koalitionsregering AU $ 60 miljoner euro för den tredje omgången av den mobila blackspot program som skulle se byggnaden eller uppgradering av ytterligare 900 mobilmaster.

Vodafone push i regionala telekommunikation har sett det utöka sitt 4G-nät i hela landet genom att köpa AU $ 68.000.000 värde av 1800MHz spektrum och omfördelning dess 850MHz frekvensband för att få täckning för regionala och storstads Queensland, NSW, och Australian Capital Territory, partner med den regionala Australien Institutet och australiska vice premiärminister Barnaby Joyce på att släppa en rapport om regionala telekommunikation baserade på en fallstudie av Northern Inland, NSW, i april, driva M2M som ett svar för jordbrukare i februari, och partner med National Farmers ‘Federation att utveckla en online-plattform för jordbrukare som en del av ett försök att “digitalt omvandla” jordbruksindustrin i december.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga