Vodafone, RAI, Barnaby Joyce kombinera på regional telco rapport

Vodafone Australien har släppt en rapport om regionala telekommunikation baserade på en fallstudie av Northern Inland, New South Wales, spruiking samarbete mellan lokala samhällen, myndigheter, företag, organisationer, universitet, kommuner och teleoperatörer att få teknikdriven social och ekonomisk fördelar för landsbygden.

Rapporten, Digital Futures: En studie av norra inlandet av NSW [PDF], skriven tillsammans med regionala Australien Institute (RAI), föreslår hur andra regionala områden kan delta i den digitala ekonomin genom att utnyttja mobila kommunikationstjänster.

“Mobil kommunikation är särskilt viktiga för den regionala Australien, för att göra det möjligt för människor att hålla kontakt över stora avstånd och tillgång räddningstjänsten, samt att växa företag och skapa arbetstillfällen”, säger Vodafone strategichef Dan Lloyd.

Vi måste arbeta tillsammans för att leverera modern infrastruktur så att fördelarna med mobil kommunikation kan realiseras i våra regioner.

Rapporten sade digital kompetens inom dessa områden skulle kunna förbättras med allestädes närvarande, prisvärda, pålitliga och realtidskommunikation.

I ett förord ​​till rapporten noterade australiska vice premiärminister Barnaby Joyce att endast genom “pålitlig, modern infrastruktur för telekommunikation”, såsom den som tillhandahålls genom den federala regeringens National Broadband Network (NBN), kommer de mer lantliga och avlägsna delar av Australien uppnå digital ekonomisk tillväxt och öka antalet arbetstillfällen.

“Maskin-till-maskin [M2M] teknik kan hjälpa bönder att arbeta smartare och snabbare, med mer precision och noggrannhet, och i slutändan förbättra sina försörjningsmöjligheter. Men denna teknik behöver bättre anslutning till förmån jordbrukare och öka lönsamheten”, säger Joyce.

NBN kommer att spela en central roll under de kommande åren genom att ansluta australier som bor utanför städerna kvalitet bredband för första gången. Utbyggnaden av NBN i Armidale och Tamworth har varit en stor drivkraft för industri och tillväxt, och det har varit uppmuntrande att se lokala grupper som arbetar tillsammans för att förbättra samhällets förmåga att utnyttja fördelarna med NBN.

Vodafone Australien VD Inaki Berroeta har tidigare skisserade planer att utnyttja jordbrukssektorn potential genom reformer telekommunikation, driver M2M som ett svar för jordbrukare i februari.

“Jordbruket är ett av de områden där maskin-till-maskin-teknik kan göra de största skillnaderna, men förändringar behövs för att säkerställa jordbrukare inte miste om möjligheten att dra nytta av den tekniska utvecklingen” Berroeta sade i ett tal till Digital Transformation i jordbruks frukost på Riksdagshuset.

M2M kan aktivera bönder att arbeta smartare och snabbare, såsom fjärrövervaka och justera markfukthalter, eller få live uppdateringar från hagen på sina tabletter.

I december, Vodafone meddelade också ett samarbete med National Farmers ‘Federation att bidra till att utveckla en online-plattform för jordbrukare som en del av ett försök att “digitalt omvandla” jordbruksindustrin.

De tre initiativ kommer att se inrättandet av en onlineplattform som ska användas av jordbrukare, bildandet av en jordbruksstart inkubator som heter Sprout, och grundandet av den digitala jordbruks tjänsten.

I sitt förord, Joyce sade också att medan NBN är att föra fasta bredband täckning för regionala områden, är den mobila blackspot programmet kliva in för att ge mobilt bredband.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, telekom, Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med billig uppgifter och gratis röst

“Regeringen Mobile Black Spot programmet ökar mobiltäckning och konkurrens i regionala Australien. Första omgången av programmet utnyttjat regeringens AU $ 100.000.000 investeringar i en total finansiering paket med AU $ 385.000.000 via betydande co-bidrag från Vodafone och Telstra, tillstånd och lokala myndigheter och tredje parter “vice premiärministern tillsattes.

Det innebär också Vodafone och andra leverantörer kan göra ytterligare investeringar och utöka sina mobilnät vidare till regional Australien och ge ökad konkurrens.

Den första omgången av mobila blackspot finansiering öppnades i december 2014 med Telstra och Vodafone säkra AU $ 185.000.000 i statlig finansiering för att bygga eller uppgradera 499 mobilmaster i hela Australien.

Vodafone påslagen sin första mobilmast vid White Rock Wind Farm, i New England regionen NSW, i december och i februari avslöjade de platser som det skulle bygga och slå på i slutet av juli. Som beskrivits i sin fulla utbyggnaden schemat är Vodafone bygga 18 platser i norra inlandet för omgång 1.

Berroeta tidigare denna månad bekräftade att Vodafone planerar också att delta i omgång 2 i programmet, och tillade att den federala regeringens samhällsomfattande tjänster (USO) medel i stället bör satsas på den mobila blackspot programmet.

USO står nu inför statliga omdöme tack vare den regionala tele Independent Review, vilket lade fram sin rapport till parlamentet i oktober.

Vodafone har också expanderat sin egen 4G-nät i hela landet genom att köpa AU $ 68.000.000 värde av 1800MHz spektrum och omfördelning dess 850MHz frekvensband för att få täckning för regionala och storstads Queensland, NSW, och Australian Capital Territory.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga