Westpac Nya Zeeland får en ny CIO

Westpac Nya Zeeland har utsett Dawie Olivier som dess Chief Information Officer.

Olivier kommer att ansluta sig banken i mitten av april, och ta över fast anställning från Jason Millett, som varit tillförordnad i rollen sedan mars 2014.

“Den nya CIO kommer att köra bankens IT-strategi för att uppnå de nya kraven från våra kunder”, banken sade.

Dawie har haft många CIO roller, och var senast ansvarig för att övervaka tekniken transformation för sydafrikanska Standard Bank, baserad i Johannesburg.

Dawie, vars utnämning är villkorad av godkännande av Reserve Bank of New Zeeland, kommer att rapportera till VD David McLean som medlem i ledningsgruppen, säger banken.

Bankens australiska tech laget genomgick nyligen en ombildning, efter utnämningen av Brian Hartzer som gruppens vd och koncernchef. Som ett resultat, blev Robert Wilson utsedd till rollen som teknikchef och Richard Holmes som chef för infrastruktur och drift.

Westpac Nya Zeeland har varit känt för att vara en av en handfull banker som har hävstångs ny teknik för att förbättra sin digitala produktutbud. Det testas tidigare användningen av Apples iBeacons och Google Glass, liksom värd kort emulering (HCE) teknik som en del av ett initiativ för att förbättra sin digitala app erbjudande.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck