Windows 7-användare: Flytta till SP1 för att fortsätta ta emot Microsoft support

Slut av stödsdatum för Microsoft Windows 7 – utan Service Pack 1 installerat – närmar sig snabbt.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Windows 7 RTM (release till tillverkning), utan service pack installerat kommer inte längre att stödjas som den 9 april 2013 i enlighet med en 14 februari inlägg på Microsofts Spring serien blogg. Stöd för specifika Windows utgåvor avslutas 24 månader efter utgivningen av en ny Service Pack, och Windows 7 SP1 släpptes i februari 2011.

Windows 7 SP1 vanliga (gratis) stöd fortsätter tills den 13 januari är 2015. Extended (betalda) stöd för Windows 7 SP1 tillgängliga förrän den 14 januari 2020. (Microsoft fortsätter att ge säkerhetsuppdateringar för gratis under Extended Support-fasen av en produkt. )

Spring blogg ingår detta diagram för att förklara skillnaderna mellan Mainstream och Extended stöd

Såvitt vi vet, Microsoft har inga planer på att släppa en andra Service Pack för Windows 7. Många av oss Microsoft skådare har bett företaget om detta men fick inget kommentar. Microsoft tros vara på väg till en ny modell, via vilken den levererar årligen uppdateras av Windows, snarare än big-bang släpper en gång vart tredje år eller så, med service pack levereras under tiden.

Den nya modellen kommer sannolikt att förändra politiken för vissa butiker som har väntat tills Microsoft fartyg SP1 av en ny version av Windows innan ens överväger att flytta till den senaste versionen.

Office Division på Microsoft verkar vara på en väg, stickning med Service Pack modell för överskådlig framtid.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick