Windows Server 8: De funktioner som är viktiga

Med mer än hälften av alla servrar nu virtualiserade och med denna trend kommer att fortsätta, har Microsoft var tvungen att svara på den större förändring i sin design av Windows Server 8.

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

Operativsystemet hanterar sin roll som värd för virtuella maskiner (VM) som en VM själv, som arbetar med virtuell lagring – och på allt från budget småföretag servrar till massiva högpresterande datorkluster.

Det kan fungera som en fristående, i privata moln och som ett komplement till den offentliga moln.

Med alla dessa förändringar, kommer nästa Windows Server frigör måste vara skild från tidigare serversystem. Microsoft visade den nya versionen av Windows Server för första gången i sin Build konferens i Anaheim, Kalifornien.

webbplatsen Storbritannien ikapp med Bill Laing, vice ordförande i servern och moln division, och frågade honom om Windows Server 8 och hur på plats serveroperativsystem kan stanna relevant med tanke på övergången till tabletter, webbappar och moln.

F: Detta är första gången du visar Windows Server 8. Vad ser vi här och hur färdiga är det, A: Det här är pre-beta kod för utvecklare, för oberoende mjuk- och hårdvaruleverantörer, och för systembyggare. Det är inte något att vara allmänt bruk.

Syftet är att få resten av ekosystemet som arbetar på alla viktiga delar som vi behöver för att färdigställa produkten, som samlar hårdvara, programvara, de olika drivrutiner, och den nya hårdvarustöd-nivå. Vi är inte uppmuntrande IT-proffs för att distribuera denna kod eftersom vi inte redo för det ännu.

Anledningen till att vi arbetar med partners är att få saker som antivirus och backup och förare [redo] – alla infrastruktur bitar som går med lanseringen, som är en del av att bygga paketet.

Vi kommer säkert att få IT-proffs att utvärdera det och vi kommer att välkomna feedback men vi är inte uppmuntrande omfattande utbyggnad. Vi har också TAP [Technology Adoption Program] där vi samarbetar med företag av olika storlekar som kommer att distribuera produkten.

Vi gjorde en hel del planering i förskott, sedan gick vi in ​​i utförande och nu är vi i valideringsfasen.

Hur nära är Windows 8 Server är ansluten till Windows 8,? Planeringen gjordes tillsammans med kundteam och vissa delar som vi tänker på som serverfunktioner byggs organisatoriskt i vad som skulle vara kundteam – till exempel, är datacenter nätverk gjort i laget som gör TCP stacken. Vi delar en stor mängd kod – vi har en gemensam kärna, har vi inte en separat TCP stack.

Och hur nära är den ansluten till Azure,? Vi tror att vi har molnet plattform för framtiden, både den offentliga moln och förmågan att bygga privata moln.

Jag lärde mig mer om Azure tjänsten körs den i nio månader än vad jag gjorde i nio år, och vi kan ta det lärande och leverera den till kunder. Med Azure kommer vi att tala mer om integration som vi rullar ut nya Azure funktioner under det kommande året. Nätverks virtualisering är mycket kompatibla.

Varför kommer kunderna att installera Windows Server 8? Är det en inkrementell uppgradering där de vill att förbättringar eller är det mer om hur du aktiverar verkligen olika sätt att göra företagets IT,? Jag tror att det beror på kunden, om arbetsbördan och på din bransch. Om de är på ett moln väg, om de vill bygga ett privat moln, kommer det att finnas betydande antal anledningar att flytta.

Berätta mer om molnet och hanteringsfunktioner,. Återkopplingen från IT-proffs var att de kände att de tillbringade för mycket tid i ledningen, integrera, uppgradera servrar, uppdatering av programvara. Vad kan vi göra för att hjälpa till att minska denna kostnad? De ville ha bättre hantering och automation. De ville hantera tjänster inte bara servrar. De ville att hantera flera maskiner från en enda maskin.

Vi har flera maskinfunktioner. Med Server Manager kan du sitta på en enda konsol och hantera alla filtjänster över servrar på ett ställe. Du kan skapa arbetsflöden som går över flera servrar. Vi har gjort en hel del arbete verkligen tar Power till nästa nivå.

Vad vi hört från kunder var de vill gå längre än bara grundläggande virtualisering. De har slutade med ännu mer serverutbredning än de började med att det är så enkelt att skapa dessa VMS. Kunder ville ha ett sätt att tänka på detta på ett mycket mer dynamiskt sätt. De vill att det ska vara skalbar.

Vi har stora innovationer inom …

virtualisering, i nätverk, i hypervisor med vår virtuella switch arbete. Vi kan verkligen underlätta lagring dramatiskt.

Jag har en server på mitt kontor som har fått 10 enheter, en del med 500MB, några 3TB enheter. Inom en till två minuter, kan jag slå disparata enheter till en enda pool, jag kan skapa nya volymer ovanpå detta och skapa aktier – och det är allt gjort med serveradministrationskonsolen. Datadeduplicering – alla dessa saker är byggda i.

Så, det är den typ av funktioner som har reserverats för företag med budgeten och expertis för att dra nytta av dem,? Vi tar vad var traditionella avancerade funktioner och gör det möjligt för dem på råvaru hårdvara. Vi har tagit hög tillgänglighet till ett nytt pris-punkt och användarvänlighet.

Du kan hantera dessa funktioner med den kompetens som människor har. Du kan hantera SMB [Server Message Block] aktier snarare än att behöva veta om SAN och LUN [logical unit number] maskering. Du ser möjligheten att failover en kör virtuell maskin värd på en SMB aktie som är fungerar som om den vore fysiskt ansluten till en annan server, allt utan avbrott.

Med RDMA [fjärr Direct Memory Access] offload, kan du se bättre prestanda körs ut en andel än från lokala ansluten lagring. Och du kan iscensätta korrigerings och uppdatering av ett kluster utan driftstopp.

Folk har sagt, “Ja, jag älskar denna tillgänglighet men jag vill inte att tillbringade hundratusentals dollar och hyra in ny kompetens [att få det]”. Vi kommer att se till våra hårdvarupartners för att hjälpa till att leverera hårdvara på ett nytt pris-punkt.

Det har skett stora förändringar på skrivbordet sedan den senaste versionen av Windows Server, med uppkomsten av webbappar och smartphones och surfplattor. Hur Windows Server 8 hänga med det,? Vi vet alla att de anställda är arbetet stil förändras. Man arbetar på distans, de arbetar hemifrån. Folk vill få åtkomst till resurser med den teknik som de är vana vid. Människor ofta äger snyggare teknik än vad som finns på deras skrivbord. IT vill göra det möjligt för anställda att använda sin egen teknik, men har problem med efterlevnad och styrning av data och säkerhet.

Vi införa begreppet anspråksbaserad åtkomstkontroll. Som gör det möjligt att söka efter filer och indexera dem. Hitta frasen “Microsoft konfidentiellt” och att filen får ett nytt attribut att säga endast en heltidsanställd kan öppna filen – och det är inte gjort av en åtkomst kontrollgrupp.

Vi är glada över detta eftersom är mycket komplicerad att upprätthålla dessa listor för åtkomstkontroll och kartlägga dem över grupper. Nu är du kunna basera den på uppsåt.

Dessutom finns det en hel del utveckling vi har med webben och andra tekniker – PHP och Python stöd. Vi har en ny version av IIS med stöd för HTML 5, stöd för WebSockets, vilket är ett effektivt sätt att bygga webbappar.

Är de flesta kunder redo för denna teknik nu,? En server release är typiskt på marknaden för uppemot åtta till tio år. Tänk på Windows Server 2003. Det finns en fortfarande en stor kundbas som använder den. Vi börjar att se Windows Server 2000 avhopp nu. När vi designar och planerar en server release, vi verkligen tittar på en fem- till åttaåriga livscykel, så vi har försökt att projicera vad som kommer att hända i den tidsperioden.

Så vad ny hårdvara teknik kommer att vara viktigt för Windows Server-system,? Jag tror att vi är i en intressant period av innovation server. Vi tror att människor kommer att gå till 10GB nätinfrastruktur som den grundläggande infrastrukturen för lagring. För två år sedan var det inte nödvändigtvis självklar, men vi ser det.

Folk kommer att gå för scale-out handelsvara. Det är i slutet av den stora skala upp maskiner. Det har varit en stor insats på uppskalning, men jag tror i grunden människor kommer att köpa många små maskiner, inte några stora maskiner. Och molnet i grunden ändrar lagen om ekonomiska agility.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick