Woolworths att absorbera IT-kostnader som en del av AU $ 959 omstrukturera

Woolworths har aviserat en AU $ 959.000.000 rörelse översyn, som omfattar absorptionen av cirka AU $ 80.000.000 avser initiativ snabbköpet jätte inte längre bedriver, nedskrivning av IT-plattform tillgångar och utgifter för konsult omstrukturering tjänster.

Fem månader in sin tid, bolagets VD Brad Banducci berättade aktieägare måndag morgon att omstrukturera var redan på gång, men medgav att det var fortfarande en lång väg att gå.

“Vi har ändrat vår grupp verksamhetsmodell och flyttade mer än 1000 gruppmedlemmar direkt in i våra företag att förbättra ansvarigheten och hjälpa oss att bättre stödja våra butiksteam och tjänster”, sade han.

500 jobb från huvudkontoret stöd och distribution kommer att bli permanent förlorade till följd av omstrukturering, med Banducci säger bolaget kommer att fortsätta att granska icke-kund roller inför hela Woolworths.

Även om vi har varit tvungna att göra några tuffa beslut och detta har konsekvenser för många i vårt team, vi är övertygade om att vi håller på att införa en solid grund för framtiden och tidiga resultat ger oss förtroende vi är på rätt väg “, säger Banducci.” detta kommer att vara en 3-5 år lång resa och vi är fast beslutna att driva hållbara förbättringar i försäljning per kvadratmeter och avkastning på fonder som används för att leverera värde för aktieägarna.

För räkenskapsåret 2016 räknar Woolworths att posta resultat före räntor och skatt (EBIT) från den löpande verksamheten före betydande poster mellan AU $ 2550 miljoner och AU $ 2,570 miljoner, med Big W förväntas ta en AU $ 12 miljoner till AU $ 17.000.000 förlust.

Som en del av omstruktureringen har Woolworths också spunnits ut sin online EziBuy verksamhet från Big W till en kostnad av AU $ 309.000.000 till organisationen.

Woolworths redovisas för det år som slutade 30 Juni 2015 som den tillbringade en del av AU $ 425.900.000 på sin total omvandling projektet, som ingår AU $ 199.100.000 före skatt på resurser och professionella tjänster kostnader i samband med affärsförändringsprogram, accelererad avskrivning av tillgångar inte längre använda, och inventering provisioning grund av förändringar i strategin.

En annan AU $ 43.000.000 lades till uppsägningskostnader, som Woolworths sade då främst i samband med omstruktureringsinitiativ över företagsövergripande stödfunktioner, supply chain, och icke-kund inför positioner.

Som ett resultat, Woolworths rapporterade att den totala gruppen nettovinst efter skatt minskade 12,5 procent till AU $ 2,15 miljarder dollar. Likaså sjönk koncernens totala EBIT 12 procent till AU $ 3,32 miljarder medan den totala gruppen EBIT innan betydande poster var bara ned 0,7 procent till AU $ 3,75 miljarder dollar. Försäljning, å andra sidan, bara föll 0,2 procent från föregående år till AU $ 60,7 miljarder dollar.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck