Worm talar till Windows-användare

Den Amus mask, som kan vara turkiska använder Windows Speech Engine, inbäddat på Windows XP, för att spela upp följande meddelande

Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela, Microsoft, Kan framtiden för Android vara Windows, Windows 10, Windows 10 tips : Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick

“Hur mår du. Jag är tillbaka. Mitt namn är Mr Hamsi. Jag ser dig. Haaaaaaaa. Du måste komma till Turkiet. Jag rengör datorn. 5. 4. 3. 2. 1. 0. Gule gule. ”

Gule gule “betyder” bye-bye “på turkiska.

Masken, som löper efter Windows XP boot-up musik har spelat, raderar också vissa filer, vilket Windows misslyckas. Det sprider sig automatiskt via e-post med titeln “Lyssna och Smile” och förändrar hemsida inställningar i Internet Explorer.

Det kan vara förvirrande för användarna eftersom det står “Jag ser dig,” “, säger Mikko Hyppönen, chef för antivirusforskning för F-Secure.” Det är den enda (mask) Jag har hittat tal om, men det är inte alltför avancerad eftersom det står skrivet i Visual Basic.

Masken har klassificerats som en låg risk genom att antivirusföretag.

Dan Ilett av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London.

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela

Kan framtiden för Android vara Windows?

Windows 10 tips: Lös nätverksproblem med en återställnings ett klick