Yahoo köper sociala infographics fast Vizify för visualisering tryck

Vizify, en start som gjorde personliga bio sidor och visualiseringsverktyg som bygger på sociala data, har förvärvats av Yahoo.

Yahoo att frikoppla sin logga in från Google och Facebook, Yahoo svänger av vägen på väg att få tillgång till innovation kontroll, Yahoo serverar skadliga annonser, kan Yahoo verkligen slingra sig ur sin Microsoft söka partnerskap

Cash hungriga cyberbrottslingar kan ha etablerat ett europeiskt nätverk av Bitcoin gruvarbetare genom Yahoos annonsnätverk.

Liksom många av de mindre startups Yahoo har köpt under det senaste året, kommer Vizify stänga av tjänsten gör det möjligt för användare att skapa egna bio sidor med företaget.

Vizify grundades i juni 2011 och uppvuxen $ 1,4 år 2012 före lanseringen i juli 2012 med en tjänst som liknar about.me, som låter folk marknadsföra sig själva till rekryterare, endast med en personlig webbplats som innehöll en infographic av klickbara bubblor belyser aspekter av deras personliga och arbetshistoria.

De visualiseringsverktyg var värd på en personlig webbsida baserad på information som samlats in från sociala nätverk som Twitter, Linkedin och Facebook.

“Sedan förra sommaren, har vi varit engagerade i ett samtal med några av de otroliga folk på Yahoo om hur detta mer visuellt förhållningssätt till data kan inspirera och underhålla” Vizify sade på sin hemsida.

Som våra samtal fortskred, insåg vi skulle vi funnit en partner som delade vår passion för användarupplevelsen, design, och visualisera information. I slutändan, vi bara inte kunde säga nej till möjligheten att föra vår vision att de hundratals miljoner människor som använder Yahoo varje dag.

Värdet av affären har inte offentliggjorts.

Vizify återbetalar användare på betalda planer alla pengar de någonsin har betalat för den. Användarna kommer att kunna göra anspråk på äganderätt till befintliga domäner gratis. Vem som helst med en Vizify bio kommer att kunna välja att arkivera en ögonblicksbild av deras nuvarande bio.

Företaget bidrar till Yahoos lista över de senaste förvärv av mindre startups att fylla ut sina mobila och personalisering teknik, inklusive Stämplad, Summly och SPARQ samt ett nyligen meddelat, $ 10m partnerskap med Carnegie Mellon University, att främja sina mål med mobila experiment med användning av maskininlärning algoritmer.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Yahoo