Yahoo skär 15 procent av arbetskraften, förnyade, skriver ner Web, Tumblr egenskaper

Yahoo kommer att skära 15 procent av arbetskraften och syftar till att avyttra tillgångar såsom patent, fastigheter och webb egenskaper som en del av sin senaste strategisk plan för att vända bolaget.

Yahoo kommer att avsluta med cirka 9000 anställda och mindre än 1000 entreprenörer när det sker med uppsägningar,. Den omstrukturering kommer att spara ca $ 400.000.000 per år och lämna en arbetskraft som är 42 procent mindre än den var 2012.; Om allt går bra Yahoo räknar med att återgå till tillväxt 2017 och 2018., Yahoo planerar att avyttra icke-strategiska tillgångar i hopp om det kan höja $ 1 miljard dollar i kontanter,. företaget kommer att fokusera på sök, e-post och Tumblr som sina tre plattformar och nyheter, sport , finans och livsstil i tillväxtmarknader. Yahoos två annonsplattformar blir Gemini och Bright,. Yahoo kommer att fokusera på mobila sök och dess fokusområden är utformade för att driva engagemang,. Enligt Yahoo, kommer bolagets fokus på Mavens (mobil, video, infödda och social) intäkter kompensera nedgångar någon annanstans och genererar $ 1,8 miljarder kronor i intäkter under 2016., Yahoo kommer nix ursprungliga manus innehåll, befästa sin digitala tidningen i sina kärn vertikaler och nära andra egenskaper. Yahoo kommer att avslutas Spel och Smart TV,. Charles Schwab avgick från Yahoos styrelse med omedelbar verkan, men var på grund av hans tid och “inte på grund av någon oenighet”, sade CNBC.

Företaget tog också en $ 4,46 miljarder goodwill avgift för att skriva ned värdet på sina webb egenskaper och Tumblr, som förvärvades under 2013 för $ 1,1 miljarder dollar.

Nyheten var långt ifrån oväntad och hade läckt i flera rapporter i media. Yahoo gått så långt som att säga att det skulle se att sälja alla sina webb verksamhet. Men Yahoo plan dike icke-strategiska tillgångar skulle göra det mer tilltalande som ett mål övertagande.

På ett konferenssamtal, säger vd Marissa Mayer

Bland de viktigaste punkterna

Bör dessa rörelser spela ut som väntat, skulle Yahoo göra en bättre övertagande mål. Yahoos strategiska plan är besläktad med fixa ett hus innan du försöker sälja den.

Yahoo egenskaper var nr 3 i form av unika användare i december enligt comScore. Verizon, som äger AOL i nr 6 rum, är enligt uppgift också intresserad av Yahoo.

Yahoo rapporterade en fjärde kvartalet nettoförlust på $ 4,43 miljarder eller $ 4,70 per aktie, på inkomsterna av $ 1 miljard exklusive trafikanskaffningskostnader. Yahoos förlust ingår en nedskrivning av goodwill på $ 4,46 miljarder dollar. Non-GAAP resultat var 13 cent per aktie.

Wall Street letade efter resultatet av 13 cent per aktie på intäkter på $ 1,18 miljarder dollar.

Beträffande goodwill laddning, Yahoo sade att det “drog slutsatsen att det redovisade värdet av vårt amerikanska och Kanada, Europa, Latinamerika och Tumblr rapporterande enheter överskridit sina respektive bedömda verkliga värden.”

För 2015 rapporterade Yahoo en nettoförlust på $ 4,36 miljarder intäkter på $ 4,09 miljarder exklusive trafik anskaffningskostnader.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst