Zoho Show 2,0 Review

Under de senaste åren har AdventNet lanserat en rad online-applikationer och verktyg, nästan alla med API under Zoho fana. Företaget stadigt förbättras sitt stora utbud av onlineprodukter, vilket gör dem en spännande alternativ till Google Apps å ena sidan och Microsoft Office på den andra.

Zoho Show är en online-endast presentationsprogram. Inte bara är det relativt kraftfull, men det är helt gratis att använda. Oavsett om du är en näringsidkare, lärare, student, säljare, eller alla som vill skapa en cool presentation, Zoho Show är väl värt ett försök om du inte kan motivera kostnaden för Microsofts PowerPoint (del av Office) eller hitta Google Dokument alltför förenklad. Det är inte lika kraftfulla eller mångsidig som PowerPoint, men Zoho Show 2.0 innehåller fler funktioner än Google Dokument: dess närmaste konkurrent är Thinkfree Show, som finns i både nätet (gratis) och offline (betalas) versioner.

Zoho Show är en enkel att använda tack vare sin färdiga teman, clipart och former, tillsammans med praktiska funktioner som dra-och-släpp. I själva verket borde alla som känner med hjälp av webb kunna sätta ihop en anständig utseende presentation på bara några minuter. Och, naturligtvis, kan du få tillgång till presentationen från vilken dator som helst, så länge den är ansluten till Internet.

Eftersom det är ett online-program, behöver du inte oroa dig för att bära din Zoho Visa presentationer runt på din bärbara dator, minne eller backup media: i stället, kan du enkelt dela dem med dina kollegor eller kunder via en vanlig webbläsare – perfekt för kunder som är halv ett jordklot bort. Erfarna användare kan även göra sina presentationer offentligt genom att bädda in dem i en webbplats eller blogg.

Version 2.0 av Zoho Show har ett antal förbättringar – mest märk det nya användargränssnittet, som har en helt ny design. Användargränssnittet är nu mindre rörigt och mer intuitivt att navigera, och de flytande verktygsfält är en riktig välsignelse. Stöd för teman har förbättrats också, och programmet har nu över 50 standard teman för att komma igång. Så småningom kommer att utvecklas så att du kan skapa dina egna teman och lägga till dem i biblioteket.

Zoho visar 2,0 användargränssnitt är mer intuitivt, och dess funktionalitet närmare till skrivbordet motsvarighet.

Former och clipart bibliotek har både utökats, vilket är användbart när du skapar flödesscheman och liknande. Förbättrade redigeringsmöjligheter gör arbetet med text och kulor lättare, och bilder kan nu vridas och vändas. Om du importerar dina presentationer (PPT, PPS, ODP, SXI) i Zoho Show 2,0, kommer du att märka att import kvaliteten på presentationerna är bättre än den tidigare versionen.

Det finns bättre redigeringsfunktioner i Zoho Show 2,0.

Slutligen, Zoho Show 2,0 integrerar mycket bättre med Zoho Meeting, en onlineskrivbordsdelning verktyg från samma stall. Den största fördelen här är att du nu snabbt och enkelt kan växla mellan program för att dela ditt skrivbord med deltagarna tittar på din presentation. Och Zoho Chat kan du chatta med publiken under fjärr presentationer.

Du kan importera och exportera PowerPoint-presentationer till och från Zoho Show 2,0.

Zoho Show 2.0 erbjuder en kapabel uppsättning funktioner, men det är fortfarande långt ifrån att vara en PowerPoint mördare. Det betyder slå PowerPoint i vissa områden men inklusive versionskontroll, delning, samarbete online och möjligheten att bädda in färdiga bildspel på din webbplats. Även om du nu kan importera PowerPoint (och Openoffice) filer – en stor fördel gentemot de flesta andra fria produkter – det finns en 1MB uppladdning gräns för dessa filer. På den positiva sidan, kan Zoho filer exporteras till PowerPoint eller sätta på webben med ett enda klick, medan vissa ansökningar om export till HTML.

Zoho Chat är nu integrerat med Zoho Show 2,0, så att du kan interagera med webbaserade tittare i din presentation.

Zoho Show 2,0 är mycket bra för att skapa, redigera, visa och dela onlinepresentationer. Och det faktum att det nu har integrerat chat plus fullskalig konferenser och desktop-applikationsdelning (via Zoho Meeting) gör det till ett attraktivt alternativ. Det gör saknar multimedia mångsidighet PowerPoint när det gäller bildövergångar, animeringar och SmartArt-grafik, men många affärsanvändare missbrukar dessa funktioner ändå.

Zoho Show 2,0 är bra så långt det går, men inte lita på det uteslutande: du behöver en internetansluten dator för att använda den, och funktioner är fortfarande relativt begränsad.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator