ZTE Axon Pro Review: Hög specifikationer, robust konstruktion, men inte ett super värde Review

Förra veckan hade jag sammanfattade sub- $ 450 uppställning av tre nya Android smartphones. Jag fick en av dem strax efter att artikeln publicerades.

För tre år sedan HTC släppte en av mina favorit smartphone designerna i HTC One X och det första som kom till mig när jag höll ZTE Axon Pro var att jag hade en annan One X i min hand. ZTE Axon Pro verkar vara ännu bättre i kvalitet än One X och har interna specifikationer matchande flaggskepp telefoner till ett pris $ 200 till $ 300 mindre.

ZTE har sålt enheter i USA för några år och är faktiskt den näst största i USA marknadsandel i något kontrakt utrymme. De har 66 enheter i alla bärare kanaler, men den nya Axon varumärket fokuserar på no-kontrakt high end marknaden. Från vad jag har sett hittills, är ZTE Axon Pro en övertygande produkt, men det är hård konkurrens från Motorola.

Den enda verkliga besvikelsen i specs är 32GB integrerad lagring utan expansionsförmåga. Detta kan vara bra för de flesta människor, men med fokus på ljud och kameran jag tror att det bör finnas en 64GB eller högre alternativ också.

ZTE är inriktad på att främja ljud Hi-Fi-ljudupplevelse på ZTE Acon Pro med två dedikerade ljud styrkretsar och JBL hörlurar ingår i detaljhandeln förpackning. Analog-till-digital (ADC) omvandlare finns för förbättrad inspelning medan digital-analogomvandlare (DAC) optimerar uppspelning.

Displayen på ZTE Axon Pro är vacker och medan OLED skärmar verkligen göra saker pop, jag är personligen ett fan av mer exakt LCD. Allt är klart och tydligt på skärmen.

Jag skickades den svala Phthalo blå modell för att checka ut. Den blå är mycket mörk, nästan svart, med sidorna av knappar och tillbaka kamera grill med guldhöjdpunkter. Plast, metall, och glas används för att ge enheten en premie i hand känsla. Sammantaget ser ut och känns bra.

Jag älskar hur frontglaset har en rundad kant som kurvor i frontpanelen. Det är smidigt och ser bra ut på enheten. Honeycomb galler upptill och botten är en intressant designelement, men inte luras att tro att de är där för stereohögtalare.

Det finns en central kapacitiv hemknappen utsetts av en vit cirkel som alltid är närvarande. Back och uppgift switcher knappar på vardera sidan av hemknappen med prickar som lyser upp när du trycker på de områden.

Specifikationer

Processor: Qualcomm Snapdragon 810 2,0 GHz okta-core, Display: 5,5 tums Gorilla Glass 3 TFT LCD på 1440×2560 pixlar, Operativsystem: Android 5.1.1, RAM: 4 GB; Lagring: 32 GB internt (22 GB minne åtkomligt för användaren); Kameror : Bakre 13 megapixel med dubbla lins och 8 megapixel fronten mot kameran, Batteri: 3000 mAh icke-löstagbar med Quick Charge 2,0 stöd, Mått: 154 x 75 x 9,3 mm och 175 gram

Du håller på hemknappen för att starta Google Nu eller peka och dra uppåt för att starta en informationstavla som har musik kontroller, fyra vanligaste nås kontakter, din Azumio Argus aktivitetsstatus, och en Yahoo Sports rubrik.

Volymknappen och SIM-kortplatsen finns på vänster sida med kraft- och kameraknapparna till höger. Konstigt nog verkar på kameraknappen för att ha mycket begränsad funktionalitet och kan inte användas för att starta kameraprogrammet som vi har sett på andra Android och Windows Phone-enheter. Det är helt enkelt en avtryckaren och en som inte verkar ha press halvvägs för att fokusera första funktionen.

Hörlursuttaget på toppen och microUSB port är på botten.

På baksidan hittar du en 2 megapixelkamera staplade över 13 megapixel kamera. Liksom HTC One M8 Detta syftar till att ge skärpedjup info för bokeh påverkar. Jag hade inte stor framgång med det och tycker att det är en funktion jag tvivlar jag skulle använda.

Android purister ute kommer att bli glad att se ZTE Axon Pro erbjuder en nästan lager Android erfarenhet. Det finns några ZTE widgets på startskärmen och du kan välja från några intressanta teman.

Det finns bara ett fåtal program som tillhandahålls av ZTE, en anpassad kamera app, Mi-Moment notera app, ljudinspelare, RockMyRun, Yahoo! Sports, och Argus Azumio. Allt annat är lager och det finns ingen bärare skräp på telefonen.

RockMyRun är en tjänst som ger musik på önskad drift takt. Yahoo! Sports ger sportinformation för lag och ligor som du väljer. Arguz Azumio är en aktivitetsmonitor som också fungerar på iOS och över andra Android-telefoner.

Meddelande inställningar skärm, kontakter, kalender, och fler är alla vad du förväntar dig att se i den senaste versionen av Android.

ZTE Axon Pro bara kommer i en konfiguration och pris, $ 449,98. Du kan köpa den direkt från ZTE USA eller hitta den på Amazon, Newegg och eBay. För närvarande får du JBL E-13 hörlurar i rutan, en $ 49,99 värde. De låter bra med ZTE Axon Pro och har en in-line controller för att hantera din lyssnarupplevelse.

ZTE ger sin Axon Passport-tjänsten till den amerikanska marknaden. Detta är ett 2-års garanti program där du får en gratis 30-dagars öppet om du inte är nöjd med telefonen. Om du bryter telefonen under 2-årsperioden, kan du få den ersatt för bara $ 79,99 för varje påstående. Det är en ganska låg kostnad för sinnesro.

Motorolas nya Moto G är ute nu för bara $ 180 (1GB / 8GB) och $ 220 (2GB / 16GB) med den nya Moto X Style (Pure Edition i USA) lanserar i september för $ 399 och uppåt. Den jämförbara 32GB modellen kommer sannolikt också att kosta $ 450, men det kommer också med ett microSD expansions kortplats.

Ett fåtal utvalda människor kommer att kunna få en OnePlus 2 med en inbjudan till ett lågt pris, men enheten driver en egen OS inte har NFC, och inte har Quick Charge 2,0 teknik.

Jag var mycket imponerad av kvaliteten på ZTE Axon Pro och haft hålla den i handen. Enheten känns tät och med en bredd smalare än iPhone 6 Plus jag kunde hålla ett fast grepp om telefonen.

Displayen ser fantastisk och jag haft tittar på bilder och titta på tv-program på telefonen. Jag var orolig värme eller fördröjning från Qualcomm Snapdragon 810 processor, men aldrig haft problem med antingen på ZTE Axon Pro.

Som ZTE: s data visar, jag är en av dem som har ett bra ljudupplevelse på min telefon och kontrollera att Axon Pro är ett utmärkt musik-fokuserad enhet. JBL hörlurarna lät alltför stor.

Kameraknappen mig besviken eftersom jag förväntade att en press och håll skulle starta mig rätt in i kameran app. Kameran tar anständiga bilder, men är inte lika bra som annonseras och inte lika bra som de dyrare flaggskepp. Du kan se alla mina full upplösning skott med ZTE Axon Pro, iPhone 6 Plus, HTC One M9, och LG G4 här i min Flickr foto set.

För $ 450 förväntar jag mig att se ZTE Axon Pro med 64 GB lagringsutrymme eller ett microSD-kort. 23SE av användbart utrymme bara inte klippa det för mig till detta pris. LG G4 kostar för närvarande endast $ 480 på T-Mobile och för det låga priset du få den aktuella bästa kameran på en smartphone, utbytbart batteri, och en microSD expansions kortplats.

ZTE Axon Pro är prissatt lite i överkant för en prisvärd flaggskepp enhet, men om man jämför med en iPhone eller Samsung Galaxy då är det ett anständigt alternativ att överväga och en bra första försök till en ZTE flaggskepp i USA. Men det finns bättre alternativ ute i $ 450 till $ 500 prisklass.

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator

Hårdvara

programvara

Prissättning och konkurrens

Dagliga erfarenheter användning och slutsats

ZTE Axon Pro (Phthalo blå)